Valoa ladun päässä

Valo liikuttaa -tempaus tulee jälleen

Joensuun Laulurinteellä näkee taas vähän pikkuisen paremmin hiihtää, kun ladut valaisee Valo liikuttaa vuosimallia 2022. Valotaide- ja ulkoilukokonaisuus on koettavana aikavälillä 26.2.–6.3.  

Avajaiset järjestetään lauantaina 26.2. klo 18.00 alkaen Laulurinteen pysäköintialueella. Avajaistapahtumasta vastaa Joensuun nuorisovaltuusto ja silloin kajahtaa DJ:n loihtima musiikki. Tämän lisäksi luvassa on ainakin pihapelejä, lumenveistoa, lumikenkäkokeilua ja kuumaa mehua.  

MTV kävi tekemässä tempauksesta jutun Kymmenen uutisten kevennykseen. 

Kaikki lähti yllätyksestä kaupunkilaisille

Viime vuonna Valo liikuttaa -tempaus järjestettiin ensimmäistä kertaa, ja se oli tuottaja Teemu Laasosen mukaan erittäin suosittu. Laasonen arvioi, että kävijöitä jalan tai hiihtäen tapahtumassa oli noin 20 000. MTV kävi tekemässä tempauksesta jutun Kymmenen uutisten kevennykseen. 

Kaikki lähti siitä, kun talvella 2021 elettiin koronan keskellä, tapahtumat ja ravintolat olivat kutakuinkin kokonaan suljettuina ja kiellettyinä, mutta ulkoilu kuitenkin oli sallittua.

Laulurinteen laduille valotaiteilija Kari Kola suunnitteli valoteoksen, ja sinne aurattiin myös kävelypolku. Laasosen mukaan ihmiset olivat toivoneet kaupungilta jo aiemmin, että Laulurinteen ympäristöön pääsisi myös kävelemään.

Hiihtoladun osio metsästä valaistaan dynaamiseksi ja eläväksi valoteokseksi 

Tänä vuonna mukana oheistoimintaa  

Tänä vuonna tarjontaa on uudistettu ja laajennettu. Viime vuoteen verrattuna uutena on tuotu oheistoimintaa hiihtämisen ja kävelemisen lisäksi.

Tarjolla on muun muassa fatbikeja vuokrattavaksi, jääkolkkaa kokeiltavaksi, hiihtokoulua lapsille ja lumenveistoa. Myynnissä on myös ruokaa ja juomaa.  

–Laululava on erillinen staattinen valoteos, jonka lisäksi edellisen vuoden tyyliin rantaan menevä hiihtolatu valaistaan, kertoo valosuunnittelusta tänä vuonna vastaava Onni Tahvanainen.  

–Hiihtoladun osio metsästä valaistaan dynaamiseksi ja eläväksi valoteokseksi. Kaksi erityyppistä valaisukohdetta, Tahvanainen jatkaa.

Toivottavasti tulevaisuudessa Joensuu ja Pohjois-Karjala pystyisivät varteenotettavalla tavalla kilpailemaan Lapin tai Kanarian kanssa talvilomalaisista 

Laulurinteestä talvimaailma ja lomakohde tulevaisuudessa 

Laasonen toivoo, että tulevaisuudessa Laulurinteen talvikononaisuudesta tulisi vieläkin laajempi. Suunnitteilla on hanke, jossa kaavaillaan, että Laulurinteestä kuoriutuisi Suomen talvilomaviikkojen ajaksi oikea talvimaailma ja Pohjois-Karjalasta muodostuisi sesongin vetonaula. 

Pitkän ajan tähtäimellä Laasonen haluaisi, että Joensuun kaupunki pystyisi muiden pohjoiskarjalaisten kärkikohteiden kanssa lähteä kilpailemaan kokonaisten viikkojen kestoisista viipymistä. Tavoitteena olisi, että Joensuusta ja sen lähialueet pystyisivät tarjoamaan lomalaisille huvia pidemmäksi aikaa kuin muutamaksi päiväksi. 

–Toivottavasti tulevaisuudessa Joensuu ja Pohjois-Karjala pystyisivät varteenotettavalla tavalla kilpailemaan Lapin tai Kanarian kanssa talvilomalaisista, Laasonen toivoo. 

Lisää tapahtumasta: visitjoensuu.fi/valo-liikuttaa

Aiheeseen liittyviä uutisia