Joen Yössä tuulee

Jos joensuulainen tunnistaa alkavan syksyn jostain, niin aivan nurkan takana olevasta Joen Yöstä. Joen Yö toteutetaan tänä vuonna edellisvuosista poiketen rajatummalla ohjelmalla. Syytä kaupunkijuhlaan kuitenkin on ja ilta huipentuu Happoradion Itä-Suomessa tuulee -juhlakonserttiin Ilosaaressa. Perjantaina 20. elokuuta kaupungin kulttuuri- ja taidetilat avaavat ovensa illan ajaksi. Perjantaina 20. elokuuta kaupungin kulttuuri- ja taidetilat avaavat ovensa illan…

Jos joensuulainen tunnistaa alkavan syksyn jostain, niin aivan nurkan takana olevasta Joen Yöstä. Joen Yö toteutetaan tänä vuonna edellisvuosista poiketen rajatummalla ohjelmalla.

Syytä kaupunkijuhlaan kuitenkin on ja ilta huipentuu Happoradion Itä-Suomessa tuulee -juhlakonserttiin Ilosaaressa.

Perjantaina 20. elokuuta kaupungin kulttuuri- ja taidetilat avaavat ovensa illan ajaksi.

Perjantaina 20. elokuuta kaupungin kulttuuri- ja taidetilat avaavat ovensa illan ajaksi sekä antavat maistiaisia
tulevista ohjelmistoistaan.

Joensuun kaupunginteatteri avaa ovensa harjoituksiin, taidemuseo Onni ja Pohjois-Karjalan museo Hilma palvelevat pidennetyin aukioloajoin, kaupunginorkesteri esiintyy Carelia-salissa, Taitamon ulkotaidenäyttely on nähtävissä Jokikatu 8:n ulkoalueilla ja pääkirjastolla on pidennetyn aukiolon lisäksi luvassa Itäisten Turhan Tietäjien tietokilpailu.

Happoradio palaa kotikonnuilleen

Joen Yön ilta huipentuu Ilosaaressa, jossa lavalle nousee 20-vuotista taivaltaan juhlistava, Joensuusta alkunsa saanut Happoradio.

Ennen Happoradion esiintymistä vuorossa on kaksi pohjoiskarjalaistaustaista nousevaa artistia, Annika Kurki sekä Väinö Honkanen ja Valtio. Lämmittelijät löydettiin mukaan avoimen esiintyjähaun kautta.

– On todella hienoa tehdä Happoradion juhlakeikka nimenomaan Joensuussa, joka on kuitenkin yhtyeen henkinen kotipesä ja kaupunki, josta on aikoinaan saatu hedelmällinen maaperä kasvaa. Luvassa on materiaalia koko uran varrelta, niitä suuria ja pieniä biisejä joka ikiseltä albumilta, ja luonnollisestikin luvassa on hieno show. Halusimme toteuttaa esiintyjähaun, koska mekin saimme Happoradiona uramme alkutaipaleella vetoapua, niin on mahtava nyt tukea tämän hetken uusia artisteja, ja nostaa heitä näyttämään kyntensä hieman isommalle yleisölle Joen Yönä Ilosaaressa, kertoo Aki Tykki.

Juhlakonsertti on pääsymaksuton sekä ikärajaton.

Turvallisesti tapahtumiin – muistetaan maskit ja turvavälit

Kaikissa Joen Yön tapahtumapaikoissa huomioidaan vallitseva koronatilanne järjestelyissä ja yleisömääriä on rajattu.

Kaikissa Joen Yön tapahtumapaikoissa huomioidaan vallitseva koronatilanne.

Orkesterin konserttiin mahtuu 300 katsojaa sekä teatterin avoimiin harjoituksiin 80 henkilöä kerrallaan. Tarvittaessa myös muissa tapahtumapaikoissa sisäänpääsyä porrastetaan.

– Tämänhetkisten suunnitelmien mukaan Ilosaareen otetaan ensimmäiset 3 000 ihmistä. Kyseessä on ulkoilmatapahtuma, ja palvelut konserttialueella on hajautettu laajasti koko Ilosaaren alueelle, joten myös turvavälien pitäminen on mahdollista. Kun muistetaan antaa vieruskaverille tilaa, käytetään kasvomaskeja ja jäädään kipeänä kotiin, niin kaikilla on mukavampaa, ohjeistaa Kerubin toimitusjohtaja Asko Piiparinen.

Joen Yössä on voimassa vahva maskisuositus ja maskeja on jaossa jokaisessa tapahtumapaikassa. Tapahtumissa tulee noudattaa metrin turvavälejä muihin seurueisiin.  Joen Yön järjestää Joensuun kaupunki ja tuotannosta vastaa Kerubi.

Joen Yön ohjelma 20.8.2021

  • Joensuun taidemuseo Onni Kirkkokatu 23 ja Pohjois-Karjalan museo Hilma Koskikatu 5 Avoinna klo 19–21, vapaa pääsy.

  • Taitamo Joensuu Jokikatu 8 Ulkotaidenäyttely klo 18–21, vapaa pääsy.

  • Joensuun kaupunginteatteri Rantakatu 20 Kesäyön unelma – avoimet harjoitukset klo 18.30 ja 19.30, vapaa pääsy.

  • Joensuun pääkirjasto Koskikatu 25 Avoinna klo 21 saakka, vapaa pääsy. Itäisten Turhan Tietäjien tietokilpailu klo 19.

  • Joensuun kaupunginorkesteri Carelia-sali, Yliopistokatu 4 Poimintoja tulevasta klo 19, vapaa pääsy. Konserttiin tulevien tulee noutaa ennakkoliput Carelicumista

  • Ilosaari, vapaa pääsy. Portit avautuvat klo 18.30. Soitto alkaa klo 19, Happoradio klo 21.15


Tarkista lisätiedot ja mahdolliset muutokset Joen Yön ohjelmasta: joenyo.fi

Aiheeseen liittyviä uutisia