Karjalan Kurmee kruunaa torin kesän

Poikkeusvuosien jälkeen nautitaan vilkkaasta torielämästä

Joensuun Kauppatorin tarinassa kääntyy kesällä uusi lehti. Tori on kokenut viime vuosina täydellisen remontin, jonka tulokset huipentuvat näillä näkymin heinäkuussa, kun uusi kauppahalli valmistuu.

Viitisen vuotta sitten Kauppatorin tilalla oli valtava monttu. Maanalaisen toriparkin valmistuttua uudistetulle kannelle on noussut upea lava, sininen virta portteineen ja suihkulähde. Kesän aikana käyttöön tulevat myös kauppahalli sekä Marttojen ja vietnamilaisen ravintolan upeat uudet rakennukset.

Kaupungin paraatipaikka on kokenut täydellisen muodonmuutoksen.

Uusittu tori kauppahalleineen on jo itsessään nähtävyys. Lisäksi tapahtumakalenteri on pullollaan ja torille on tulossa runsaasti kausimyyjiä.

– Odotamme todella innoissamme kaiken valmistumista. Viimeistään heinäkuussa pitäisi olla valmista ja torin uusi elämä on valmis alkamaan. Torista tulee superhieno, toteaa kaupunkikeskustayhdistys Virran uusi toiminnanjohtaja Minna Valonen.

Kaupunkikeskustayhdistyksen jäsenyritysten ja Joensuun kaupungin rahoittaman Virran tehtävä on elävöittää kaupunkikeskustaa. Virran toiminta-aluetta ovat Kauppatori, kävelykatu, Keskuskuja ja matkustajasatama. Valosen odotukset tulevaa torin kesää kohtaan ovat korkealla.

– Uusittu tori kauppahalleineen on jo itsessään nähtävyys. Lisäksi tapahtumakalenteri on pullollaan ja torille on tulossa runsaasti kausimyyjiä. Tapahtumia on monipuolisesti urheilusta ruokaan ja uusien teknologioiden esittelystä konsertteihin. Viimein päästään poikkeusvuosien jälkeen todella nauttimaan erilaisista tapahtumista ja torista!

Ilmaistapahtuma Karjalan Kurmee tuo torille ruokaa ja kulttuuria

Kesä–heinäkuun vaihteen viikonloppuna Kauppatorilla järjestetään ruokaa ja kulttuuria yhdistelevä suurtapahtuma Karjalan Kurmee. Se kuuluu Kulttuurin Unelmavuoteen ja on pääsymaksuton. Karjalan Kurmee tuo torille kymmeniä erilaisia myyjiä, joiden valikoimasta löytyy kesäisiä herkkuja ja erilaisia käsitöitä. Tapahtumaan rakennetaan myös anniskelualue, jossa pääsee maistelemaan paikallista osaamista.

Ruuan lisäksi Karjalan Kurmeessa voi nauttia kulttuurista. Iltojen päätähtinä esiintyvät Diandra ja Aikakone, joiden lisäksi ohjelmassa on muun muassa lastenmusiikkia, katutanssia, salsaa, räppiä ja puhallinorkesterin rytmejä. Lavan ohjelman juontaa Sami Kuronen. Aamupäivisin Vapaudenpuistossa on ohjelmaa lapsille ja perheille. Luvassa on muun muassa runotyöpaja, kasvomaalausta, pelleilyä sekä tanssivia lukuhetkiä.

Karjalan Kurmee Kauppatorilla 30.6.–1.7. Vapaa pääsy.

Koko ohjelma ja aikataulut osoitteessa unelmavuosi.fi/karjalan-kurmee

Aiheeseen liittyviä uutisia