Ampumahiihto tulee taas!

Maailmancup maaliskuun alussa Kontiolahdella

Ampumahiihdon maailmancupia valmistellaan kahden vuoden tauon jälkeen yleisötapahtumana

Kun Itä-Suomen aluehallintovirasto helmikuun alussa kevensi kokoontumisrajoituksia, ampumahiihdon maailmancupin järjestäjät ilahtuivat: tapahtuman rakentamista jatkettiin yleisötapahtumana. 15. helmikuuta Itä-Suomen aluehallintovirasto poisti kaikki kokoontumisrajoitukset, joten yleisö on tervetullut kannustamaan ampumahiihdon maailmancupin kisoihin Kontiolahdelle.

Suomalaisurheilijat ovat parin vuoden ajan joutuneet kilpailemaan ilman kotiyleisön kannustusta. Nyt tälle pitkälle tauolle saadaan piste, tapahtumajohtaja Sami Leinonen sanoo.

Kuusi starttia neljän päivän aikana tuo sähköisen tunnelman

Neljä päivää, kuusi starttia 

Ohjelmassa ovat naisten viesti torstaina, miesten viesti perjantaina, pikakilpailut lauantaina ja takaa-ajot sunnuntaina.   

Kuusi starttia neljän päivän aikana tuo sähköisen tunnelman. Luvassa on ohjelman puolesta täyttä tykitystä, sanoo tapahtuman apulaisjohtaja Jarno Lautamatti.  

Vaikka kokoontumisrajoituksia on kevennetty, järjestäjien ja yleisön vastuu turvallisen tapahtuman rakentamisessa korostuu. Yleisöllä on reilusti tilaa jakaantua useisiin katsomoihin, kun lippuja myydään A-katsomoon, latukatsomoon sekä VIP-katsomoon.

Turvavälit, hyvä hygienia, kotiin jääminen oireellisena ja muut tutuksi tulleet koronaohjeet on pidettävä mielessä. Me järjestäjinä noudatamme niin viranomaisten kuin Kansainvälisen ampumahiihtoliitto IBU:n ohjeita. Parin viime vuoden kokemuksiin pohjautuen meillä on hyvät suunnitelmat turvallisen tapahtuman järjestämiseksi, Sami Leinonen sanoo.

Kaikki liput tapahtumaan myydään ennakkomyyntinä verkossa tai Lippupisteen palvelupisteissä.

Yleisökuljetuksia skaalataan lippumyynnin mukaan 

Kaikki liput tapahtumaan myydään ennakkomyyntinä verkossa tai Lippupisteen palvelupisteissä. Myytyjen lippujen määrä vaikuttaa myös yleisökuljetusten aikatauluihin.

Joensuun keskustasta lähtevien linja-autokuljetusten määrä ja reitti tarkennetaan. Tiedot voi tarkistaa tapahtuman verkkosivujen info-osiosta, Leinonen sanoo. 

Ampumahiihdon maailmancup 3.–6.3.2022 

to 3.3.
Viesti, naiset 4 x 6 km

pe 4.3.
Viesti, miehet 4 x 7,5 km

la 5.3.
Pikakilpailu, naiset 7,5 km
Pikakilpailu, miehet 10 km

su 6.3.
Takaa-ajo, naiset 10 km
Takaa-ajo, miehet 12,5 km

www.kontiolahtibiathlon.com

Aiheeseen liittyviä uutisia