Uutenavuotena ei ilotulituksia

Suositut ilotulitukset jouduttiin perumaan koronarajoitusten takia.

Tänä vuonna ei järjestetä uudenvuoden ilotulituksia. Perinteisesti kaupunki on ollut mukana järjestämässä niitä maaseutualueilla yhdessä paikallisten toimijoiden kanssa. Samalla järjestöt ja yritykset ovat voineet järjestää ilotulistusten yhteyteen oheisohjelmaa. Myös Joensuun kantakaupungin perinteinen ilotulitus on peruttu. Siitä ilotulituksesta on vastannut Joensuun kaupunkikeskustayhdistys Virta ry.

Aluehallintovirasto on kieltänyt kaikki sisä- ja ulkotiloissa järjestettävät yli 20 henkilön yleisötilaisuudet 4. tammikuuta asti (tilanne 8.12.2020).

–Odottelimme koronatilanteen kehittymistä ja toivoimme, että ilotulitukset päästäisiin järjestämään, mutta tässä tilanteessa tämä ei ole mahdollista. Ilotulitukset ovat valtavan suosittuja ja keräävät todella paljon yleisöä, jopa kymmentuhatpäisen joukon, toteaa kaupungin markkinointijohtaja Markku Pyykkönen.

Joensuun kaupungin valmiusjohtoryhmä suosittaa, etteivät muutkaan toimijat järjestäisi uudenvuoden ilotulituksia. Samalla tapahtumien järjestäjiä muistutetaan noudattamaan aluehallintoviraston voimassa olevia määräyksiä.

– Iloitaan vuoden päästä toivottavasti sitten sitäkin näyttävämmin, summaa tilanteen Virran toiminnanjohtaja Katja Kolehmainen.

Aiheeseen liittyviä uutisia