Uudella konservatoriolla on kelluvat luokat

Joensuun konservatorio aloittaa kevätlukukautensa uusissa tiloissa Itä-Suomen yliopiston vieressä.

Joensuun konservatorio aloittaa kevätlukukautensa uusissa tiloissa Itä-Suomen yliopiston vieressä. Kampusalueen arki elävöityy varmasti muskarilaisten, musiikkiopistolaisten ja ammattiopiskelijoiden mukaantulon myötä.

Muuttolaatikot ovat jo ilmestyneet Rantakadun konservatorion käytäville. Opettajat pakkaavat ja laputtavat tavaroita ja muutto koittaa syyslukukauden viimeisellä opetusviikolla. Uusissa tiloissa aloitetaan tammikuun 10. päivä.

– Rakennusprojekti on tuonut arjen keskelle paljon ylimääräistä työtä, mutta se on tarjonnut myös hienon mahdollisuuden päästä osalliseksi ison rakennushankkeen koko kaaresta aina ensimmäisestä suunnittelukokouksesta lopulta valmiiseen rakennukseen, kertoo apulaisrehtori Anneli Hynninen.

Musiikille räätälöidyt tilat

Uusissa tiloissa on noin 3 500 neliötä. Opetusluokkien lisäksi käyttöön tulee 260 hengen konserttisali ja 100 hengen pieni sali.

Tilat on suunniteltu nimenomaan musiikin opetukseen, joten esimerkiksi akustiikan vaatimukset on otettu eritoten huomioon. Saleissa ja luokissa pystyy muun muassa säätelemään äänen jälkikaikua siirreltävien akustiikkaelementtien ja verhojen avulla.

– Luokat ovat niin sanotusti kelluvia, luokkien sisäseinät ovat irti rakennuksen ulkorungosta. Näin ääni ei karkaa ulos luokasta runkoakaan pitkin. Luokkien koossa on myös otettu huomioon äänen vaatima tila ja jokaisessa luokassa on soiton- ja laulunopetukseen soveltuva perusvarustus, Hynninen kertoo.

Luokkien ulkopuolella on pöytätuoliryhmiä esimerkiksi läksyjen tekoon tai eväiden syöntiin soittotuntia odotellessa. Yhdyskäytävää pitkin pääsee yliopiston puolelle Carelia-salin aulan ravintolaan. Saattoliikenteelle on oma paikkansa Yliopistokadun puolella. Kampuksen pysäköintialueet ovat maksuttomia kello 16:n jälkeen.

Avajaiskeväänä paljon konsertteja

Konservatorio juhlistaa avajaiskevättään erilaisin konsertein. Sarjan aloittavat tammikuun 21. päivä viralliset avajaiskonsertit uudessa konserttisalissa. Ensimmäisessä konsertissa kello 14 kuullaan KULTA ry:n pääsihteeri Rosa Meriläisen juhlapuhe ja kaupunginjohtaja Kari Karjalaisen tervehdys. Tämä konsertti myös striimataan. Konsertti uusitaan kello 18 ilman puheita.

Konserttien musiikista vastaavat konservatorion oppilaat ja opiskelijat. Kantaesityksensä saa trumpetinsoiton lehtorin Mika Hirvosen säveltämä juhlafanfaari Uuden alku. Avajaiskevään muu ohjelma julkaistaan konservatorion kevään kausiesitteessä. Luvassa on konsertteja kaikilta soitinryhmiltä ja osastoilta musiikkileikkikoulusta ammatilliseen koulutukseen niin kansanmusiikin, pop-jazz- kuin klassisen musiikin puolelta.

Konservatorio järjestää opastettuja kierroksia uusiin tiloihin avajaiskonsertista alkaen. Perinteinen Avoimet ovet -tapahtuma soitinpolkuineen on lauantaina 26. maaliskuuta, jolloin uusiin tiloihin myös pääsee tutustumaan.

Joensuun konservatorion uusi osoite 10.1.2022 alkaen: Yliopistonkatu 4

Aiheeseen liittyviä uutisia