Musiikkiopistoon ja musiikkileikkikouluun haetaan keväällä

Tutustu soittimiin konsan Soitinpolulla ja hae mukaan!

Ilmoittautuminen musiikkiopiston valintakokeisiin soittoharrastusten pariin on käynnissä 7. toukokuuta asti. lmoittautumislinkki on osoitteessa joensuu.fi/musiikkiopisto/haku. Valintakokeet ovat 2. ja 3. kesäkuuta ja niissä on kaksi osaa.

Kokeeseen ei tarvitse harjoitella etukäteen, ainoa valmisteltava asia on omavalintaisen laulun opetteleminen. Koetilanne on lapselle usein jännittävä kokemus ja siitä kannattaakin jutella etukäteen. Jos sinulla on kysyttävää, voit olla yhteydessä sähköpostilla [email protected] tai puhelimitse 050 575 1501.

Kivalta kuulostavaa soitinta on mukava soittaa!

Milloin soittoharrastus kannattaa aloittaa?

Sopiva ikä soittoharrastuksen aloittamiselle on hyvin yksilöllistä. Lapsen oma motivaatio on tärkeintä. Motivoitunut oppilas voi edistyä vuodessa saman verran kuin vähemmän motivoitunut viidessä. Valintakoetilanteessa ikä otetaan huomioon soveltuvuutta arvioitaessa. Silloin voidaan myös suositella toista, mahdollisesti ensisijaista toivetta paremmin sopivaa instrumenttia tai soittamisen aloittamista myöhemmin. Myös motoriset valmiudet vaikuttavat ja tietyissä puhallinsoittimissa hampaiden kehittyminen. Joissakin puhallinsoittimissa, kuten oboe, fagotti, baritonitorvi, pasuuna, tuuba ja käyrätorvi, soittamisen voi aloittaa vaikka 12–15-vuotiaana. Nuorilla hakijoilla otetaan huomioon myös riittävä keskittymiskyky soitonopiskeluun.

Miten sopiva soitin löytyy?

Soittimiin voi tutustua katsomalla esittelyvideoita konsan Soitinpolulla osoitteessa tinyurl.com/konsansoitinpolku. Opettajat auttavat myös soittimen valinnassa. Kivalta kuulostavaa soitinta on mukava soittaa!

Ilmoittautuminen muskariin

Konservatorion musiikkileikkikoulutoimintaan kuuluu paljon erilaisia ryhmiä: muskarit (perheryhmät 3 kk–2 v., leikkiryhmät 3–4 v. ja soitin-ryhmät 5–6 v.), koululaisten ryhmät (7–10 v., musiikkivalmennus, musiikilliset iltapäiväryhmät kouluilla ja ukulele-kerho) ja monisukupolvimuskarit (3 kk–100 v.).

Lukuvuoden 2021–2022 ryhmiin ilmoittaudutaan touko–elokuussa konservatorion Wilmassa. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Opetus alkaa elokuussa.

Lisätietoa: joensuu.fi/musiikkileikkikoulu

Viulu, tuuba vai patarummut? Tutustu soittimiin konsan Soitin polulla

Aiheeseen liittyviä uutisia