Pieni lapsi kokeilee kanteleen soittoa

Konsalla avoimet ovet ja ooppera

Konservatoriolla kuullaan Puccinin ooppera La Rondine. Avoimien ovien päivänä useita pieniä konsertteja sekä soitinpolku.

Romanttinen rakkaus palaa muotiin maaliskuun 29. päivä, kun Joensuun konservatorio tuo ensi-iltaan Giacomo Puccinin oopperan La Rondine (suom. pääskynen) lähes päivälleen 103 vuotta kantaesityksen jälkeen. Musiikki on taattua ihanaa Puccinia, mutta ei sieltä raskaammasta päästä. Operettimaisuutta tukevat kevyet wieniläisvalssit.

La Rondinessa Puccinin viiltävän kaunis musiikki kuljettaa tarinaa kevytmielisestä Magdasta, pääskysestä, joka elättäjänään toimivan varakkaan Rambaldon tuomasta taloudellisesta turvasta huolimatta rakastuu nuoreen ja komeaan Ruggeroon.

Luvassa on suuren ensemblen ooppera 20-lukuun vivahtavassa miljöössä. Solisteja ja kuorolaisia on lavalla lähes 30.  Visuaalisuuden loihtimisessa auttavat Riverian kampaaja- ja meikkausopiskelijat. Musiikista vastaavat Kemal Achourbekov, piano, ja Pekka Mustaniemi, huilu, lavalle panosta Pohjois-Karjalan Musiikkiteatteri The LittleBigMusic ohjaaja Jari Salokankaan johdolla.

Lippuja saa ennakkoon konservatorion kirjastosta ja tuntia ennen ovelta hintaan 18/10 € (opiskelijat). Kysy lippuja: [email protected].

Oopperan mahdollistaa Otsakorven säätiöltä saatu hankeapuraha.

Kokeile soittimia avointen  ovien päivässä

Konservatorion avointen ovien päivä kutsuu kaikki kokeilemaan soittimia! Tapahtuma on lauantaina 21.3. kello 11–14 ja ohjelmassa on useita pieniä konsertteja sekä soitinpolku, jolla voit kierrellä luokasta toiseen soittimia testailemassa opettajien ohjauksella. Ja kun mieluinen soitin löytyy, kannattaa hakea konservatorion oppilaaksi. Ilmoittautuminen valintakokeeseen on huhtikuussa, valintakokeet toukokuun lopussa. Avointen ovien päivänä saat infoa hakemisesta ja opinnoista. Tervetuloa tutustumaan matalalla kynnyksellä!

La Rondinen esitykset:
ensi-ilta su 29.3. klo 15, muut
esitykset 5.4. klo 15 ja 7.4. klo 19

Avoimet ovet la 21.3. klo 11–14
joensuu.fi/musiikkiopisto

Konservatorio, Rantakatu 31

 

Aiheeseen liittyviä uutisia