Pitäjien kyliä kiertää kesällä pumptrack-rata

Toivo rataa omalle kylällesi

Kun Joensuun kaupungin viranhaltijat jalkautuivat viime keväällä pitäjiin kuulemaan asukkaiden toiveita ympäristön viihtyisyyden parantamisesta, nousi yksi asia esille jokaisessa kierretyssä kylässä: nuorille toivottiin jotain tekemistä.

Nuorille toivottiin tekemistä

Samaan aikaan, kun aikuiset kiertelivät pitäjillä, alakoululaisten toiveita kuultiin lasten parlamentissa, jossa lapset toivoivat temppuilupaikkoja polkupyörille ja skeittilaudoille.

Osallistuvan budjetoinnin hengessä pitäjiin päätettiin hankkia erilaisista kaarroksista ja kumpareista muodostuva pumptrack-rata, jossa polkemisen sijaan kuljetaan eteenpäin pumppaavan liikkeen voimalla.

Radalle vaikka rollaattorilla

Radalla voi harjoitella tasapainoa ja uusia taitoja niin pyörällä, rullalaudalla, rullaluistimilla, kuin potkulaudallakin.

– Onpa minulta jopa kysytty, että saako radalle mennä rollaattorilla. Ja ilman muuta saa, rata on ihan kaiken ikäisten käytössä, naurahtaa Joensuun kaupungin aluekoordinaattori Anni Koskeli-Ratamaa.

Rataa tullaan siirtämään pitäjien kylistä toiseen ja lumien sulettua se pystytetään ensimmäisenä Tuupovaaraan.

Radan hankintahinta kaupungille oli noin 27 000 euroa.


Toivo rataa omalle kylälle
Pumptrack-rata tulee kiertämään kyliä sen mukaan, minne rataa toivotaan ja mistä sille löytyy sopiva, tasainen pystytyspaikka.Toiveita radan pystytyspaikasta voi esittää aluekoordinaattorille sähköpostitse osoitteeseen [email protected].

Aiheeseen liittyviä uutisia