Pääkirjastolla uusi studio

Äänitä vaikka oma demo!

Joensuun pääkirjaston musiikkiosastolle avattiin uusi äänitysstudio ystävänpäivänä 14. helmikuuta. Mukaan voi ottaa omat soittimet, ja lainaustilanteesta riippuen käytössä on myös kirjaston lainattavia soittimia aina elektroakustisesta bassosta cajon-rumpuun.

Studiossa on käytössä Windows-tietokone, johon on asennettu ammattilaistason äänitysohjelma Cubase Pro 11. Sillä onnistuvat myös miksaus, masterointi ja nuotinnos. Studion teknisestä toteutuksesta vastasi avustava kirjastovirkailija Atte Kymäläinen.

Musiikkiosaston henkilökunta auttaa tarvittaessa alkuun studion käytössä, mutta tarkempaa ohjausta kirjasto ei valitettavasti voi tarjota.

– Maaliskuun loppuun saakka on kuitenkin tarjolla tehostettua äänitysapua, kirjastovirkailija Tatu Kaihua musiikkiosastolta vinkkaa.

– Jos päätät myös julkaista äänitteesi, kirjasto voi jakaa linkkiä sosiaalisen median kanavissaan, Kaihua kannustaa.

Studion käyttö on kirjaston asiakkaille maksutonta, mutta mukaan tarvitaan oma USB-tikku. Studio on avoinna musiikkiosaston aukioloaikoina ja sen voi varata musiikkiosaston neuvonnasta tai numerosta 050 405 8914.

Studion varustelu ja varaustilanne: vaara.finna.fi. Maaliskuun loppuun mennessä studiota kokeilleiden kesken arvotaan kirjapalkintoja.

Aiheeseen liittyviä uutisia