Kaupunginvaltuutetut tutustuivat kirjastotyöhön

Kulttuuri- ja liikuntalautakunnan puheenjohtaja Päivi Eteläpää tutustui käytännön kirjastotyöhön

Rantakylän kirjastossa järjestettiin lokakuun alussa kaksi Valtuutetun TET-päivää. Kaikille valtuutetuille lähteneeseen kutsuun vastasivat tällä kertaa kaupunginhallituksen jäsen Anni Järvinen sekä kulttuuri- ja liikuntalautakunnan puheenjohtaja Päivi Eteläpää.

Tettiläisten tehtäviin kuului esimerkiksi kirjojen lainaamista asiakkaille ja kirjojen hyllyttämistä. Järvinen pääsi myös avustamaan Pataluodon koulun 6A-luokan kirjavinkkauksessa. Päättäjät tutustuivat myös Joensuun seutukirjaston toimintaan sekä Rantakylän kirjaston väistötiloihin ja remonttisuunnitelmiin.

Kirjasto on toiminut normaalia pienemmissä tiloissa vuodesta 2019. Tämänhetkisen arvion mukaan uudet tilat olisivat
valmiit kesällä 2023. Valtuutetun TET-päivä järjestettiin osana Vaara-kirjastojen Vaarojen esimies vaikuttaa -hanketta. Tavoitteena on lisätä vuoropuhelua kirjastojen ja kuntapäättäjien välillä.

Hankkeessa järjestetään koulutusta kirjastojen esimiehille, luodaan työkaluja viestimisen tueksi ja tehdään erilaisia pilottikokeiluja. TET-päivän lisäksi järjestettiin myös Tapaa kuntapäättäjä -tapahtuma Nepenmäen kirjastolla ja maakunnan kuntapäättäjille järjestetään vielä verkkokysely Vaara-kirjastojen kehittämisestä.

Aiheeseen liittyviä uutisia