Kirjastoautot palaavat reiteille elokuussa

Joensuun seudun kirjastoautot ovat palanneet kesätauolta ja kiertävät taas normaalisti. Joensuun kirjastoauto Mysteerin aikatauluun on tullut kolme uutta pysäkkiä: Jukolan ja Niinivaaran päiväkodit sekä jo kesällä aikatauluun otettu Suursahankadun pysäkki Penttilässä. Auton aikatauluja ja pysäkkejä tarkistetaan säännöllisesti. – Suursahankadun pysäkki on oma lisäyksemme, sillä alueelle on rakennettu paljon uusia taloja. Sen sijaan molemmat päiväkodit toivoivat…

Joensuun seudun kirjastoautot ovat palanneet kesätauolta ja kiertävät taas normaalisti.

Joensuun kirjastoauto Mysteerin aikatauluun on tullut kolme uutta pysäkkiä: Jukolan ja Niinivaaran päiväkodit sekä jo kesällä aikatauluun otettu Suursahankadun pysäkki Penttilässä. Auton aikatauluja ja pysäkkejä tarkistetaan säännöllisesti.

– Suursahankadun pysäkki on oma lisäyksemme, sillä alueelle on rakennettu paljon uusia taloja. Sen sijaan molemmat päiväkodit toivoivat pysäkkiä, kirjastovirkailija Sofia Sillanpää kertoo.

– Monille päiväkodeille ja kouluille kirjastoauto on tärkeä palvelu, jos lähimpään kirjastoon on matkaa. Niinpä meidänkin syksyssämme on luvassa kirjavinkkauksia ja muuta yhteistyötä, Sillanpää lisää.

Kulunut kesä on ollut myös Mysteerin näkökulmasta poikkeuksellinen.

Kulunut kesä on ollut myös Mysteerin näkökulmasta poikkeuksellinen. Tavallisesti auto on osan kesästä lomalla, mutta pääkirjaston remontin takia Mysteeri päivysti kirjaston parkkialueella. Osa asiakkaista oli vanhoja tuttuja, mutta myös monet uudet kävijät löysivät remontin aikana kirjastoautoon.

Mysteeri kiertää Joensuun, Pyhäselän, Kiihtelysvaaran ja Koveron alueilla. Lisäksi Joensuun seudulla liikennöivät Kontiolahden ja Enon kirjastoauto Runo-Antti sekä Liperin, Outokummun ja Polvijärven kirjastoauto Ketunlenkki.

Koronatilanteen takia autojen asiakasmääriä saatetaan joutua hetkellisesti rajaamaan.

Kirjastoautojen aikataulut ja pysäkit: vaara.finna.fi

Aiheeseen liittyviä uutisia