Kaksi henkilö lukemassa, toinen henkilö lukee tabletilta ja toinen kirjasta.

Pääkirjastoa remontoidaan kesällä

Pääkirjaston ollessa suljettuna palvelua paikkaavat muut lähialueen kirjastot ja kirjastoauto.

Joensuun pääkirjastossa tehdään kesällä talotekniikkaremonttia ja kirjasto on kokonaan suljettu 14.6.–25.7. Palvelua paikkaavat muut lähialueen kirjastot ja kirjastoauto. Samalla kirjastokortilla voi huoletta asioida kaikissa Pohjois-­Karjalan Vaara­-kirjastoissa.

Varaukset kannatta noutaa ennen kuin kirjasto menee kiinni, samalla kannattaa napata luettavaa mukaan enemmänkin.

– Suosittelemme noutamaan kaikki odottavat varaukset ennen kuin kirjasto menee kiinni ja samalla kannattaa napata luettavaa mukaan enemmänkin, kirjastopalvelujohtaja Suvi Pirnes-Toivanen vinkkaa.

Pääkirjaston viimeinen aukiolopäivä on lauantai 12.6. Varausten nouto siirtyy 14.6.–21.7. automaattisesti Nepenmäen kirjastoon, mutta omille varauksilleen voi vaihtaa haluamansa noutopaikan verkkokirjastossa tai kirjaston asiakaspalvelussa.

– Jos varausta ei tarvitse tai halua kesäaikana, varauksen voi myös keskeyttää verkkokirjastossa menettämättä paikkaansa varausjonossa, Pirnes-Toivanen muistuttaa.

Palauttaminen on mahdollista koko remontin ajan, joten eräpäiviä ei siirretä kiinniolon yli. Pääkirjaston palautusluukku on avoinna vuorokauden ympäri ja palauttaa voi myös muihin kirjastoihin. Lainat voi uusia itse verkkokirjastossa tai soittamalla mihin tahansa Vaara-­kirjastojen toimipisteeseen. On kuitenkin hyvä huomioida, että myös Ylämyllyn ja Nurmeksen kirjastot ovat kiinni pitkään kesällä muuton takia.

Joensuun kirjastoauto Mysteeri päivystää pääkirjaston parkkialueella 14.6.–16.7. maanantaista keskiviikkoon kello 12–15 ja torstaista perjantaihin kello 12–14.

– Lukupinoa voi täydentää siis myös keskustaalueella, vaikka kirjastotalo onkin kiinni. Samalla yleensä pääkirjastoa käyttävillä asiakkailla on erinomainen tilaisuus tutustua sympaattisen kirjastoautomme kokoelmaan ja toimintaan, Suvi Pirnes-­Toivanen kertoo.

Myös verkkokirjasto e-­aineistoineen ovat käytettävissä läpi kesän.

Lukupinoa voi täydentää kesällä myös keskustaalueella, vaikka kirjastotalo onkin kiinni.

Omatoimikirjastot jälleen auki viikonloppuisin

Kesäkuun alusta alkaen kaikki Joensuun seudun omatoimikirjastot ovat jälleen avoinna myös viikonloppuisin ja arkipyhinä. Nepenmäen kirjasto toimii myös omatoimikirjastona eli siellä voi asioida silloinkin, kun henkilökunta ei ole paikalla.

Omatoimiasiakkaat tarvitsevat erillisen omatoimisopimuksen, jonka voi käydä tekemässä missä tahansa Vaara­kirjastojen omatoimikirjastossa asiakaspalveluaikana. Oman kirjastosi aukioloajat näet verkkokirjastosta osoitteessa vaara.finna.fi.

Aiheeseen liittyviä uutisia