Kaksi henkilö ulkoilemassa järven rannalla.

Ota haaste vastaan – tutustu lähialueen kesäretkikohteisiin!

Kesäretkihaaste on Joensuun, Kontiolahden ja Liperin yhteinen.

Kesälomalaitumille kirmataan tänä kesänä kesäretkihaasteen kannustamana. Joensuun, Kontiolahden ja Liperin yhdessä työstämä kesäretkihaaste vinkkaa erilaisia päiväretkikohteita jokaisen kolmen kunnan alueelta. Esittelyssä uimarantoja, luontopolkuja ja mainioina lähiliikuntapaikkoina toimivia koulun pihoja. Mahtuupa mukaan yksi linnunpönttöjen bongausvinkkikin.  Haastekampanjan tavoitteena on edistää lähiretkeilyä ja toisaalta esitellä kenties vähemmän tunnettuja kohteita.

Mahtuupa mukaan yksi linnunpönttöjen bongausvinkkikin.

– Onhan haasteessa myös sellainen lomatekemistä ilman reissaamista ­näkökulma. Moneen kohteeseen pääsee nimittäin pyöräillenkin, valottaa haasteen taustoja Kontiolahden kunnan vapaa­aikapäällikkö Sari Jormanainen.

– Naapurikunnan puolella olevista kohteista ei välttämättä tiedetä yhtä hyvin ja siksi on oikein tervetullutta, että tällaisia vinkkauksia voidaan tehdä yhdessä, jatkaa Liperin vapaa­aikapäällikön ruutua hoitava Pasi Majoinen.

Haaste käynnistyy keskiviikkona 9. kesäkuuta ja tiedossa on kolme vinkkiä kutakin viikkoa kohti aina elokuun puoliväliin saakka. Kampanjan aloittaa Liperin Kinttupolut, pääosin Joensuun puolella kulkeva Jaama Trail sekä Kontiolahden Kontionpolut, jotka yhdessä muodostavat yli 150 kilometrin mittaisen, maastoon merkatun polkuverkoston. Tätä maastopyöräilyyn ja polkujuoksuun sopivaa verkostoa kelpaa esitellä Pohjois-Karjalaan lomailemaan tuleville Helsingin­-serkuillekin.

Haasteessa esitellään lisäksi muun muassa Honkalammen uimaranta, Pohjois-­Karjalan keskipiste sekä Rauanvaaran vanhan hyppyrimäen ympäristössä oleva luontopolku ja rappuset.

Haasteita ei ole merkitty erikseen maastoon, vaan opasteina toimivat kyseisen kohteen perusopasteet. Myös kullekin kohdevinkkaukselle asetettu päivämäärä on vain ehdotus – kyse on omatoimiretkeilystä, jonka voi toteuttaa itselle parhaiten sopivana ajankohtana.

Lisätietoa löydät osoitteesta joensuu.fi/retkihaaste sekä Facebookin Joensuun, Kontiolahden ja Liperin kesäretkihaaste -tapahtumasta. Haastetta voi seurata sosiaalisessa mediassa myös aihetunnisteella #kesäretkihaaste.

Aiheeseen liittyviä uutisia