Nepenmäen kirjaston sisäänkäynti

Nepenmäen kirjastopalvelut monipuolistuivat

Omatoimikirjasto avautui asiakkaille helmikuussa.

Nepenmäen kirjasto aloitti helmikuun alussa Joensuun kantakaupungin ensimmäisenä omatoimikirjastona. Omatoimi on  lisäys palveluun: asiakaspalvelua on tarjolla entiseen tapaan.

Nepenmäen kirjasto aloitti helmikuun alussa niin sanottuna omatoimikirjastona. Nyt siis myös Joensuun kantakaupungin alueella kirjastoon pääsee palveluaukioloaikojen ulkopuolella. Omatoimi ei tarkoita asiakaspalvelun loppumista, vaan omatoimimahdollisuus on lisäys kirjaston palveluihin.

Omatoimiajalla ovet ovat lukossa ja sisään pääsee vain asiakas, jolla on kirjastokortti ja jolle on tehty omatoimisopimus. Silloin voi käyttää kirjaston tiloja, noutaa varauksia sekä käyttää lainaus- ja palautusautomaatteja.

– Henkilökohtaista omatoimisopimusta tehdessä kaikki asiakkaat perehdytetään omatoimikirjaston käyttöön ja turvallisuusohjeisiin. Omatoimikirjastoissa on lisäksi turvallisuuden vuoksi aina kameravalvonta ja ohjeet erilaisia häiriötilanteita ajatellen, kertoo kirjastopalvelujohtaja Suvi Pirnes-Toivanen.

Omatoimimahdollisuuden lisäksi monet kirjastot tarjoavat itsepalveluaikaa. Silloin kirjaston henkilökunta on paikalla, mutta asiakaspalvelu ei ole auki. Itsepalveluajalla kirjastoon pääsevät kaikki, mutta omatoimiajalla asioimiseen tarvitsee aina sopimuksen. Jokaisessa kirjastossa on säännöllisesti myös henkilökunnan ylläpitämää aukioloaikaa.

Nepenmäen kirjastossa voi jatkossa asioida arkisin kello 9–21 ja viikonloppuna sekä pyhinä 7–21. Arkiaamuista osa on itsepalveluaikaa, iltaisin ja viikonloppuisin käytössä on vain omatoimikirjasto. Omatoimikirjastossa voi asioida vuoden jokaisena päivänä.

Nepenmäen lisäksi omatoimikirjasto on Joensuussa Enossa, Heinävaarassa, Pyhäselässä (Hammaslahti), Reijolassa ja Uimaharjussa.

Nepenmäen kirjasto
Kärpänkatu 23, Joensuu

Vaara-kirjastojen verkkosivut

Aiheeseen liittyviä uutisia