Peruskoululaisia liikuntatunnilla

Lyseon peruskoulun liikuntaluokat saivat oman valmentajan

Liikuntaluokkien valmennuksessa painotetaan monipuolisesti erilaisia liikuntataitoja.

Joensuun Urheiluakatemia ja Lyseon peruskoulu ovat aloittaneet yläkouluun suunnatun pilotin lukuvuodelle 2019–2020. Pilotissa liikuntaluokkien ominaisuusvalmentajana toimii pesäpalloilusta paremmin tunnettu valmentaja Petri Pennanen.

Nuorten asenne, oppimishalu ja liikunnallinen taitavuus ovat jo nyt todella hyvällä tasolla.

Ominaisuusvalmentaja toteuttaa yhdessä liikunnanopettajien kanssa liikuntaluokkien (7.–9. luokat) liikuntatunteja ja Kasva urheilijaksi -oppisisältöjä, joissa opiskellaan tärkeitä perustaitoja ravitsemuksesta elämänhallintaan. Ominaisuusvalmennuksessa painotetaan monipuolisesti erilaisia liikuntataitoja: liiketaitoa, kehonhallintaa ja liikkuvuutta, fyysisten ja psyykkisten ominaisuuksien kehittämistä sekä tasapaino- ja välineenkäsittelytaitoja.

Ominaisuusvalmentajan palkkaus on mahdollistunut Olympiakomitean palkkatuen avulla.  Pohjois-Karjalan Osuuspankki lahjoitti koulun alkaessa jokaiselle liikuntaluokkalaiselle Kasva urheilijaksi -oppikirjat.

Nuorten innokkuus ja osaaminen ovat tehneet vaikutuksen Petri Pennaseen.

– Nuorten asenne, oppimishalu ja liikunnallinen taitavuus ovat jo nyt todella hyvällä tasolla.  Yläkouluiässä luodaan fyysisen harjoittelun pohjaa ja nuorten kasvu terveeksi ja tavoitteelliseksi urheilijaksi alkaa, joten ominaisuusvalmennukselle yläkouluiässä on selkeä tilaus, Pennanen kommentoi.

– Hakijoita liikuntaluokille on ollut paljon ja vuosittain vain 24 uutta 7-luokkalaista pääsee mukaan. Se mietityttää, että kuinka paljon jää innokkaita ja taitavia nuoria toiminnan ulkopuolelle, ja että olisiko toimintaa tulevaisuudessa mahdollista laajentaa kaupungin muihin yläkouluihin, jatkaa Pennanen.

Aiheeseen liittyviä uutisia