Lukukoloja ja liikuteltavia hyllyjä

Pääkirjaston uusi lasten ja nuorten osasto valmis

Oletko jo käynyt tutustumassa Joensuun pääkirjaston uusittuun lasten ja nuorten osastoon? Entistä paremmin eri ikäisten ajanviettoon suunniteltu tila avattiin remontin jäljiltä joulukuussa.

Pääkirjastorakennus avattiin 1990-luvun alussa osoitteessa Koskikatu 25 ja nyt tiloja päivitetään vastaamaan nykypäivän tarpeita osasto kerrallaan. Lukusali Vipusen remontti valmistui 2018 ja nyt oli lasten ja nuorten osaston vuoro.

Asiakkaat toivoivat mukavampia lukupaikkoja

Remonttia suunniteltiin yhdessä asiakkaiden kanssa. Eniten asiakkaat toivoivat mukavampia lukupaikkoja perinteisten sohvien ja tuolien rinnalle. Vanhan salin tilalla on nyt lukuportaat ja erilaisia soppia ja piilopaikkoja löytyy ympäri osastoa.

Lukupaikkojen lisäksi osastolle on saatu monitoimitila, jossa voi järjestää esimerkiksi tapahtuman, lukukoiravastaanoton tai kerhon. Jos tila ei ole varattu, siellä voi oleskella, tehdä läksyjä ja syödä eväitä.

–  Vaikka neliöt eivät lisääntyneet remontissa, tilan tuntua saatiin lisää, informaatikko Henna Kiiskinen lasten ja nuorten osastolta kertoo.

–  Liikuteltavien hyllyjen myötä meillä on nyt myös paremmat mahdollisuudet muunnella tilaa tarpeen mukaan.

Myös osaston värimaailmaa muutettiin kirkkaammaksi. Samalla hyllyjen päätyopasteet värikoodattiin.

– Uudet värikoodit helpottavat oikean hyllyn löytymistä, sillä remontin jäljiltä käytännössä mikään ei ole siellä missä ennen. Mutta yksin osastolla ei tarvitse nytkään pärjätä. Apua saa totta kai pyytää aina myös henkilökunnalta, Kiiskinen sanoo.

Uudet, äänieristetyt pelitilat odottavat koronatilanteen rauhoittumista

Kaikkia uutuuksia ei olla vielä saatu käyttöön. Esimerkiksi uudet, äänieristetyt pelitilat odottavat koronatilanteen rauhoittumista. Samoin taaperoita varten rakennetun leikkialueen lelut ovat toistaiseksi pois käytöstä.

Uudistetun lasten ja nuorten osaston esittely: katso video

Aiheeseen liittyviä uutisia