Piirroskuva tytöstä, joka tutkii karttaa sulkapallo- ja pesismaila sekä pyyhe kainalossa.

Joensuu täynnä kesätekemistä lapsille ja nuorille

Ota vinkit talteen, niin ei käy aika pitkäksi!

Lasten ja nuorten ei tarvitse purra koko kesää heinänkortta, vaan he voivat osallistua monenlaiseen ohjattuun kesätekemiseen.

Kaupungin nuorisopalvelut järjestää omaa ohjelmaa ala- ja yläkoululaisille. Alakoululaisille on maksutonta, ohjattua tekemistä niin nuorisotaloilla, rannoilla kuin koulujen pihoilla eri puolilla Joensuuta. Erillistä ilmoittautumista ei tarvita ja päivien ohjelma vaihtelee. Selaa tekemistä junnuille sivustolla harrastuskalenteri.fi.

Yksi huippu menovinkki 3.–6.-luokkalaisille on Nepenmäen koululla tiistaista torstaihin 13.–15. kesäkuuta järjestettävä Reissupassi maailmojen ääriin -lomakerho. Kerho kokoontuu päivittäin kello 10–14 ja sen järjestävät yhteistyössä Joensuun nuorisopalvelut ja Vaarakirjastot. Ilmoittautumista ei tarvita, mutta omat eväät kannattaa ottaa mukaan.

Toinen oiva vinkki vie Niittylahteen rannalle, jossa vietetään yhdessä kesäpäiviä heti ensimmäisellä lomaviikolla ti–ke 6.–7. kesäkuuta kello 10–14.

Nuokkarit ja leirit kutsuvat yläkoululaisia

Nuorisokeskus Whisper Iso Myyssä on tänä kesänä auki koko kesän yhtä viikkoa lukuun ottamatta (kiinni 13.–17. heinäkuuta).

Yläkoululaisille on tarjolla myös nuorten iltoja, torinuokkaria, retkiä ja muuta kesäistä toimintaa ympäri Joensuuta. Leirivinkkinä Kolovesi-leiri 27.–30. kesäkuuta 13–16-vuotiaille. Ilmoittautuminen 13.6. mennessä osoitteessa bit.ly/kolovesileiri.

Ajantasaiset tiedot nuorisotilojen tapahtumista löytyvät talojen omista somekanavista.

Kansalaisopiston leireillä taidetta ja robotteja

Myös kansalaisopiston päiväleirit tarjoavat monipuolista ja innostavaa tekemistä kuva- ja sanataiteen, teatterin ja robottien parissa. Leirejä järjestetään muun muassa kouluilla, Opistotalolla ja Pekkalan kartanolla.

Tarkemmat tiedot osoitteessa uusi.opistopalvelut.fi/joensuu.

Pienille ohjelmaa leikkikentillä

Lapsille järjestetään avointa leikkikenttätoimintaa Louhiojan, Karhunmäen ja Niittylahden koulujen alueilla sekä Kissamäen päiväkodin pihalla 5.–22. kesäkuuta ma–pe kello 9–14.30. Toiminta on suunnattu 4–10-vuotiaille. Yli neljävuotiaan voi jättää kentälle ilman omaa valvojaa, sitä nuoremmilla on oltava huoltaja mukana.

Lisätietoa: joensuu.fi/avoin-varhaiskasvatus-ja-leikkikenttatoiminta.

Sinkkolan eläimet odottavat rapsuttelijoita

Monen kesäsuosikki on Sinkkolan kotieläinpiha, matalan kynnyksen vapaa-ajanviettopaikka koko perheelle. Eläinten rapsuttelun lisäksi voi käydä kesäteatterissa, juoda kupin kahvia kesäkahviossa, askarrella pajassa ja osallistua tapahtumiin. Pihaan on vapaa pääsy. Sinkkola on osoitteessa Pesolantie 2.

Katso aukioloajat: joensuu.fi/sinkkola

Kesäpassilla jäätelölle

Alakoululaiset saavat Sinkkolan kotieläinpihasta jätskin tai mehujään, jos he keräävät kolme leimaa eri kesätoiminnoista Kesäpassiin. Passin saa Kesäesitteestä, joka on jaettu oppi-laille kouluissa. Passeja on jaossa rajallinen määrä myös kirjastoissa, Sinkkolassa ja Carelicumissa.

Aiheeseen liittyviä uutisia