Joen Yö levittäytyy ympäri kaupunkia 23.8.

Koko kaupungin ja kaikenikäisten maksuton kulttuurin ja ilonpidon juhla

Torille palaavaa Joen Yötä vietetään perjantaina 23.8. Tapahtuma levittäytyy laajalti ympäri Joensuuta illan suurimpien tapahtumien keskittyessä Kauppatorin, Rantapuiston ja Ilosaaren ympäristöön. Joen Yötä tähdittävät Joensuun kaupunginorkesteri, Saimaa sekä Ida Paul & Kalle Lindroth.

Joen Yössä uuden Torilavan korkkaa 35-henkinen kaupunginorkesteri. Illan torilla päättää postprogressiivinen rockyhtye Saimaa, jonka keikat ovat  riemastuttavia kokemuksia täynnä puhdasta soittamisen riemua. Aiemmilta vuosilta tuttu paikallisten panimoiden sekä viinintuottajien juomatapahtuma siirtyy myös Ilosaaresta keskelle kaupunkia Kauppatorille.

Torilta Ilosaareen siirtyessä voi piipahtaa Järjestöbulevardilla, joka sijaitsee Torikadulla. Rantapuistoon rakentuu uudenlainen Yösoundit-konsepti, jossa kuullaan reggaeta ja räppiä. Elielinkujalla esiintyy myös laaja kattaus paikallisia bändejä ja syötävää löydät Katuruokakarnevaaleilta.

Carelicumissa vietetään Joen Yönä Tieteen päiviä, joissa ohjelmaa löytyy erilaisten tiedesessioiden ja tiedetyöpajojen merkeissä koko perheelle. Illan mittaan on myös mahdollista osallistua äänimaisemakävelylle Joensuun keskustassa tai toivoa suosikkirunojaan Runon Ystävien perinteiseltä Runotarjottimelta.

Museoihin on vapaa pääsy ja niissä on omaa erikoisohjelmaa. Joensuun Taidemuseo Onnin Suuressa Salissa pääset muun muassa itse tanssimaan ja seuraamaan tanssia, kuuntelemaan esityksiä konservatorian oppilailta sekä muilta esittäjiltä. Samassa pihapiirissä esiintyy myös Steelpannuorkesteri Rosteri ja Taidekeskus Ahjoon on koottu useita lauluyhtyeitä.

Ilosaaressa taas on tekemistä niin lapsille, nuorille kuin aikuisillekin koko illan ja yön ajan. Joensuun Nuorisopalvelut, Nuorisoverstas, Luovi, Ohjaamo sekä Mannun Vartijat järjestävät pelejä ja askartelua ja Ilosaaren laguunissa pääsee kokeilemaan Arctic Trainersin järjestämää suppailua. Ilosaaren lavalle kapuaa Stonehills, Joensuun Puhallinorkesteri ja Rivermouth sekä Rytmihäiriköt. Joen Yön ohjelman päättää Ida Paul & Kalle Lindroth Ilosaaren lavalla.

Torin, Rantapuiston ja Ilosaaren lisäksi Joen Yössä riittää nähtävää ja koettavaa myös Mehtimäen ympäristössä, Marjalan Bunkkerimuseolla, Botanialla,  Woutilalla, Penttilän rannassa, Laulutalolla sekä kirkkojen ympäristöissä.

Tule kävellen tai pyörällä

Joen Yönä on runsaasti kaupunkilaisia liikenteessä pienellä alueella Joensuun keskustassa. Kannattaa suosia julkista liikennettä, pyöräilyä sekä kävelyä ja jos tulet autolla, jätä se vaikka hieman ydinkeskustan ulkopuolelle.

Järjestöbulevardi rakennetaan Torikadulle. Torikatu ei ole liikenteen käytössä torin kohdalta Joen Yön aikaan. Kanavasaari, tai tuttavallisemmin Teletappikukkulat, on niin ikään suljettu yleisöltä.

Joen Yön ohjelma
www.joenyo.fi/ohjelma

Aiheeseen liittyviä uutisia