Joen Yössä lähes 90 esitystä

Kulttuuria sydämessä

Joensuun kulttuuripalvelujen järjestämä Joen Yö kaupunkifestivaali päättää tuttuun tapaan tapahtumarikkaan kesän ja valmistaa kaupunkilaiset lähestyvään syksyyn. Kulttuuritarjontaa on jälleen laajasti; yhden päivän aikana on lähes 90 erilaista esitystä ja esiintyjäryhmää, toimintapistettä, tilaisuutta ja ohjelmanumeroa eri puolilla kaupunkikeskustaa. Ohjelmassa on paljon musiikkia, seikkailua ja jännitystä, erilaisia taide-elämyksiä ja yllätyksiä. Myös hiljentymiseen ja mielen hyvinvointiin panostavia toimijoita on useita. Joen Yön levittäytyy kattavasti koko kaupunkikeskustan alueelle ulottuen Marjalaan Bunkkerimuseolle asti. Tapahtuman pääpaino on kuitenkin jokirannan puistossa ja Rantakadun varressa.

Joen Yössä on liikkeellä koko Joensuu

Joen Yön aikaan keskustan alueella liikkuu tuhansia ihmisiä ja tapahtuma levittäytyy katuosuuksillekin. Yleisön turvallisuuteen ja vaivattomaan liikkumiseen panostetaan tänäkin vuonna tilapäisin liikennejärjestelyin: Rantakatu väliltä Suvantokatu–Siltakatu ja Koskikatu väliltä Torikatu–Elielinkuja suljetaan moottoriliikenteeltä kello 12–22 väliseksi ajaksi. Järjestöbulevardin toimijat asettuvat Rantakadulle ja muun muassa Roller Derby -lajiesittelyä voi seurata Koskikadun varressa.

Joen Yön infopiste on keskeisellä paikalla Rantakadun ja Koskikadun risteyksessä.

Sirkusta Rantapuiston Hehku-teltassa

Rantapuistosta löytyy muun muassa Hehku-festivaaliteltta, jossa sirkuspainotteista ohjelmaa on niin lapsille kuin aikuisillekin. Kello 17.30 alkaa Mille ja Musikatit – Vilinää sirkuksessa koko perheen tapahtuma, jossa kaikki halukkaat pääsevät osallistumaan laulaen ja liikkuen. Kello 19 käynnistyy Kiven aika -nykysirkusteos, jossa seitsemän esiintyjän voimin esitetty runotulikonsertti muodostaa vahvan ja tunnerikkaan kokemuksen koko teosta seuraavalle yleisölle.

Rantapuiston äärellä olevissa ravintoloissa Kuunari Elinalla ja Jokiravintola Romeolla on monipuolista musiikkitarjontaa, lavatanssit ja improteatteria. Suvantosillan alikulkukäytävässä Fiktio ry esittää Joen Yön virallisen jatkoklubin Dimensio – Drum’n’bass -klubin maistiaisia.

Syyskesän makuja ja mindfullnessia Vapaudenpuistossa

Hyvään ruokaan ja juomaan sekä mielen ja ruumiin hyvinvointiin mieltyneen yleisön kannattaa ehdottomasti pysähtyä Vapaudenpuistoon. Kerubin pop up -ravintola tarjoaa syyskesään sopivia makuja, ja fiilistelee tummuvia iltoja. Hiiligrillissä tai savulla makunsa saaneiden ruokaherkkujen ohessa esillä ovat Joensuun lähialueen panimot ja juomien tekijät, joita voi tulla tapaamaan paikalle. Pop up -ravintola avaa ovensa jo kello 11 ja on avoinna kello 23 saakka.

Vapaudenpuistoon pystytetään myös Joen Yön Mindfulness-teltta, jossa voi harjoitella tietoisen hyväksynnän havainnointia. 15 minuuttia kestävissä mindfulness-harjoitteissa hyödynnetään Joen Yön äänimaisemaa. Karu Survival -pisteellä tutustutaan vastavuoroisesti erä- ja selviytymiskoulutukseen. Tule kokeilemaan saisitko tulen syttymään pelkällä tuliporalla.

Rantakadulla järjestöbulevardi ja pop up -kirjasto

Joen Yön perinteinen järjestöalue asettuu tänä vuonna Rantakadulle. Järjestöbulevardi on avoinna kello 15–21 välisenä aikana ja esittäytymässä on 23 järjestöä ja toimijaa. Myös Joensuun Seutukirjaston pop up -kirjasto pystyttää telttansa Rantakadulle. Teltassa järjestetään muun muassa Totaalisen turhan tiedon -kilpailu teineille ja Etsivä(t) löytää!etsintäseikkailua. Kello 17–18 on koettavissa Liikettä ympyrässä, kun Pakkahuoneen hahmokavalkadi asettuu Rantakadun ja Suvantokadun liikenneympyrään.

Kuvia menneiltä vuosilta

 

Infot tiiviisti käsiohjelmassa ja laajemmin verkossa

Joen Yön ohjelma aikatauluineen sekä kartta tapahtumapaikoista löytyvät tapahtuman verkkosivuilta www.joenyo.fi.

Joen Yö löytyy myös Facebookista ja Instagramista @joenyofestivaali.

Aiheeseen liittyviä uutisia