Höyrylaiva-armada purjehtii Joensuuhun 6.7.

Vanhojen laivojen nostalgiaa Joensuun satamassa

Suomen Höyrypursiseuran Saimaan laivojen perinteinen kesäregatta saapuu tänä kesänä Joensuuhun heinäkuun ensimmäisenä lauantaina 6.7. tarjoilemaan elävää kulttuurihistoriaa.

Matkustajasatama herätetään menneiden aikojen tiiviiseen ja käsinkosketeltavaan satamatunnelmaan. Regattajuhlallisuudet alkavat Pyhäselältä, josta noin 20 alusta purjehtii juhlamuodostelmassa kohti kaupunkia.

Yleisö pääsee laivoihin kello 13–15

Laivat saapuvat Joensuun matkustajasatamaan noin kello 12 alkaen. Osoite on Rantakatu 2. Perinteisesti luvassa on muun muassa huikea laivojen yhteisvihellys kello 13 ja yleisön laivoihin tutustumista kello 13–15.

Höyrylaivojen kunniaksi Satamatorilla järjestetään myös satamatanssit kello 14–16.

Koko tapahtumaan on yleisöllä vapaa pääsy.

Suomen Höyrypursiseura ry. on vuonna 1968 perustettu höyryaluskulttuuria ja -harrastusta vaaliva yhteisö. Seuran jäsenmäärä on noin 340 ja seuran rekisterissä on yli 80 höyryalusta. Pursiseuran keskeisiä tavoitteita on säilyttää höyryaluksiin ja niiden käyttöön liittyvää tietoutta ja perinnettä, järjestää merenkulkutaitoihin ja erityisesti höyrytekniikkaan liittyvää koulutusta sekä varmistaa tiedon siirtyminen nuoremmille höyryharrastajille.

Aiheeseen liittyviä uutisia