Syksyllä puistossa leikkivä lapsi heittää ilmaan puista pudonneita lehtiä.

Enoon ja Noljakkaan unelmien leikkipuistot

Niin pienet kuin isommatkin puistojen käyttäjät otetaan mukaan suunnitteluun.

Joensuussa on huima määrä leikkipuistoja, yli 100. Niitä korjataan rahahanojen salliessa pari–kolme vuodessa. Seuraavana korjataan Niskan leikkipaikka Enossa ja Kervilän leikkipuisto Sinkkolan lähellä Noljakassa. Ja niistä tehdäänkin unelmien leikkipuistot!

Erilaiset käyttäjäryhmät pääsevät osallistumaan puistojen suunnitteluun työpajoissa tai verkkokyselyllä. Niiden avulla kumpaankin puistoon halutaan löytää juuri niille alueille ja lähiseudun asukkaille ominaiset teemat. Puistojen tehokäyttäjät eli alueiden lapset pääsevät sitten valitsemaan puistojen laitteita ja töiden edetessä he ovat myös oivaa testijoukkoa. Yhteistyötä tehdään muun muassa päiväkotien, seurakunnan ja MLL:n kerhojen kanssa.

Toki puistoja käyttävät muutkin kuin lapset – siellä viettävät aikaa heidän vanhempansa, perhepäivähoitajat ja vaikkapa isovanhemmat, nuorten ja muiden leikeistä innostuvien lisäksi. Näillä ryhmillä on puistoille varmasti omia toiveitaan eivätkä virkahenkilöt niitä ryhdy itse arvailemaan: kaikille avoin verkkokysely avataan kaupungin verkkosivuilla syksyllä. Ehkäpä toiveissa on eväspöytä, omia kuntoilulaitteita tai vaikkapa puhelimen latauspiste… Jäämme innolla odottamaan!

Puistot suunnitellaan talven kuluessa ja rakentaminen alkaa keväällä. Unelmien puistojen avajaisia päästään viettämään viimeistään ensi syksynä.

Aiheeseen liittyviä uutisia