Aikamatka amerikkalaiseen musiikkiin

Musiikkitalvessa helmikuussa soi musiikki klassisesta jazziin

Joensuun Musiikkitalvea vietetään 21.–24.2.2019 teemalla Uudesta maailmasta. Neljän päivän aikana eri puolilla Joensuuta soi musiikki klassisesta jazziin.

– Kun kuuntelee Atlantin toiselta puolelta tulevia uutisia, voi helposti unohtua, kuinka uskomaton ja kiehtova maa Amerikka on, ja mikä loputon inspiraation lähde tämä maa on ollut musiikille. Orjuuden kurjuudesta syntyi gospel, blues ja jazz, perustelee Joensuun kaupunginorkesterin taiteellinen johtaja Jurjen Hempel.

Mikä loputon inspiraation lähde Amerikka on ollut musiikille

Musiikkitalven avajaiskonsertissa torstaina 21.2. Joensuun kaupunginorkesteri esittää Antonin Dvořákin sinfonian Uudesta maailmasta yhdessä Mikkelin kaupunginorkesterin kanssa. Solistina on Julien Van Mellaerts.

Perjantaina Joensuu Big Band Goes America -konsertin solisteina ovat Tero Lindberg ja Juliana Vehviläinen. Lauantaina Virta Ensemblen Amerikanpastilleja ja kamarikuoro Kaiskun Winter Rose -kamarikonserttien jälkeen ilta päättyy rumpalilegenda Steve Gaddin ja tanskalaismuusikoiden muodostaman Blicher/Hemmer/Gadd -urkutrion konserttiin.

Sunnuntaina Tuomas Pyrhönen esittää uruilla improvisaatioita monelle mantereelle. Musiikkitalvi päättyy Joensuun Konservatorion ja Joensuun Oopperayhdistyksen yhteistuotantoon America!-musikaalin syntysijoilla.

Musiikkitalven ilmaisissa keskipäivän konserteissa Carelicumissa konservatorion väki pienimmästä isoimpaan pistää parastaan. Rytmiklubilla Kerubissa tarjoillaan kattaus konservatorion musiikkiopisto- ja perustutkintolinjan yhtyeitä.

Musiikkitalvi tuotetaan jälleen kerran joensuulaisten musiikkitoimijoiden mahtavalla yhteistyöllä. Uutena mukana ovat kamarikuoro Kaisku ja Joensuu Big Band. Tuttuja tekijöitä aiemmilta vuosilta ovat Joensuun kaupunginorkesteri, oopperayhdistys, konservatorio ja evankelisluterilainen seurakunta sekä Jazzkerho-76 ja Virta Ensemble.

Musiikkitalven ohjelma
www.joensuu.fi/musiikkitalvi

Aiheeseen liittyviä uutisia