Joensuun kaupungin iltasilhuetti

Joen­suu täyt­tää 170 vuot­ta!

Tervetuloa juhlimaan synttärisankaria tapahtumiin eri puolilla kaupunkia

170-vuo­tias­ta Joen­suu­ta on juh­lit­tu eri yhteyk­sis­sä koko vuo­den mit­taan, mut­ta mar­ras­kuun lopus­sa kaik­ki hui­pen­tuu. Sil­loin meil­lä on tapah­tu­mis­ta suo­ras­taan iloi­nen run­sau­den pula – poi­mi täs­tä suo­sik­ki­si!

Eni­ten tapah­tuu lau­an­tai­na 24.11.

Kau­pun­gin­ta­lol­la avoi­met ovet 24.11.

Kau­pun­gin­ta­lol­la Ran­ta­ka­tu 20:ssä vie­te­tään avoin­ten ovien päi­vää lau­an­tai­na 24.11. kel­lo 9–13. Kau­pun­ki­lai­set kut­su­taan tutus­tu­maan tähän 104-vuo­ti­aa­seen koko kau­pun­gin sym­bo­liin.

Osal­lis­tu opas­te­tuil­le kier­rok­sil­le, vie­hä­ty tari­nois­ta kau­pun­gin­ta­lon asuk­kais­ta ja his­to­rias­ta ja nau­ti vaik­ka näyt­te­li­jöi­den luke­mis­ta saduis­ta. Tapah­tu­man jär­jes­tä­vät yhdes­sä Joen­suun kau­pun­ki, Teat­te­ri­ra­vin­to­la ja kau­pun­gin­teat­te­ri.

Avoin­ten ovien päi­vän ohjel­ma

Face­book-tapah­tu­ma:
Kau­pun­gin­ta­lon avoi­met ovet

Nau­ti kah­des­ta kon­sert­tie­lä­myk­ses­tä sama­na päi­vä­nä

170-vuo­tis­juh­lien pää­ta­pah­tu­ma on piir­ro­se­lo­ku­va-juh­la­kon­sert­ti Vii­da­kos­ta jää­pa­lat­siin Joen­suu Aree­nal­la kel­lo 16. Eläy­dy Dian­dran ja mui­den upei­den solis­tien kans­sa tun­ne­tuim­pien ani­maa­tioi­den tun­nel­miin piir­ro­se­lo­ku­vien suu­rim­pien hit­tien ryt­mis­sä! Kon­ser­tin tar­kat tie­dot­ja lip­pu­jen hin­nat Face­book-tapah­tu­mas­sa.

Aree­nan kon­ser­tin lisäk­si Kon­ser­va­to­rion 50-vuo­tis­juh­la­kon­sert­ti pide­tään kel­lo 13 Care­lia-salis­sa, osoit­tees­sa Yli­opis­ton­ka­tu 4. Sii­hen kon­sert­tiin on vapaa pää­sy. Lue lisää kon­san kon­ser­tis­ta.

Samai­se­na lau­an­tai­na aiem­min ehtii vie­lä tun­nel­moi­maan koti­kau­pun­gin his­to­ri­aa kan­sa­lais­opis­ton sar­jan päät­tä­väl­lä luen­nol­la kel­lo 10 Care­licu­min audi­to­rios­sa Kos­ki­ka­tu 5:ssä, kun aihee­na on kau­pun­gin syn­ty.

Jou­lu­na­vaus ja torin ava­jai­set sun­nun­tai­na 25.11.

Sun­nun­tai­na 25.11., vie­te­tään kak­si vuot­ta remon­tis­sa olleen kaup­pa­to­rin ava­jai­sia jou­lu­na­vaus-tapah­tu­man yhtey­des­sä. Ilta­päi­väl­lä aloi­te­taan mark­ki­noil­la ja tori ava­taan viral­li­ses­ti kel­lo 16. Muka­na menos­sa sekä kau­pun­gin­joh­ta­ja että jou­lu­puk­ki!

Ilta hui­pen­tuu ilo­tu­li­tuk­seen Vapau­den­puis­tos­ta kel­lo 17. Lue lisää torin jou­lu­na­vauk­sen ja ohjel­mas­ta.

Ter­ve­tu­loa Joen­suu-päi­vän kah­veil­le 29.11.

Syn­ty­mä­päi­vä­juh­la jat­kuu tors­tai­na, kun  29.11. vuo­ros­sa ovat perin­tei­set Joen­suu-päi­vän juh­lal­li­suu­det. Sil­loin kau­pun­gis­sa tapah­tuu ”jokai­sel­le jota­kin”. Kau­pun­ki­lai­set toi­vo­te­taan ter­ve­tul­leik­si aloit­ta­maan aamu yhdes­sä aamu­kah­veil­la kau­pun­gin­ta­lol­la kes­kus­tas­sa ja pal­ve­lu­pis­teil­lä maa­seu­tua­lueil­la.

Pan­nu on kuu­ma­na seu­raa­vas­ti:

  • Kau­pun­gin­ta­lo, Teat­te­ri­ra­vin­to­la, Ran­ta­ka­tu 20
    kel­lo 8–10
  • Enon pal­ve­lu­pis­te, Kun­nan­tie 2
    kel­lo 9–15
  • Kiih­te­lys­vaa­ran pal­ve­lu­pis­te, Aprak­ka­tie 2
    kel­lo 9–15
  • Pyhä­se­län pal­ve­lu­pis­te, Las­taus­tie 2
    kel­lo 10–15
  • Tuu­po­vaa­ran pal­ve­lu­pis­te, Viras­to­tie 10
    kel­lo 9–15.

Arjen vapaa­eh­tois­työn san­ka­rei­ta pal­ki­taan kan­ta­kau­pun­gis­sa ja pitä­jil­lä

Kau­pun­gin­ta­lon kah­veil­la jae­taan myös Joen­suu-päi­vän pal­kin­not kel­lo 8.30. Tänä vuon­na jae­taan tutut Joen­suu- ja yrit­tä­jä­pal­kin­not sekä kult­tuu­ri- ja nuo­ri­so­pal­kin­not.

Kan­ta­kau­pun­gis­sa ja maa­seu­tua­lueil­la jae­taan lisäk­si uusi pal­kin­to Arjen vapaa­eh­tois­työn san­ka­ri, yksi kan­ta­kau­pun­kiin ja nel­jä maa­seu­tua­lueil­le. Kau­pun­ki­lai­set itse ovat saa­neet ehdot­taa pal­kin­to­jen saa­jia.

Tar­kis­ta Joen­suu-päi­vän tark­ka ohjel­ma kau­pun­gin sivuil­ta: www.joensuu.fi/joensuupaiva.

Kau­pun­kiym­pä­ris­töl­lä ja var­hais­kas­va­tuk­sel­la myös avoi­met ovet 29.11.

Joen­suun 170-vuo­tis­juh­lan kun­niak­si kau­pun­gin­ta­lon lisäk­si muut­kin yksi­köt pitä­vät avoin­ten ovien päi­viä.

Loka­kuus­sa pääs­tiin tutus­tu­maan Vai­no­nie­men huvi­laan ja Joen­suu-päi­vä­nä kel­lo 10–14 on kau­pun­kiym­pä­ris­tön, ympä­ris­tön­suo­je­lun, tek­ni­sen kes­kuk­sen ja var­hais­kas­va­tuk­sen vuo­ro. Paik­ka­na on Muun­ta­mon­tie 5 Siih­ta­las­sa ja tek­ni­sen kes­kuk­sen kalus­toe­sit­te­ly­jä on lisäk­si Sal­pa­ka­dun vari­kol­la osoit­tees­sa Sal­pa­ka­tu 1.

Face­book-tapah­tu­ma:
Avoi­met ovet kau­pun­kiym­pä­ris­töl­lä ja var­hais­kas­va­tuk­sel­la

Museoi­hin vapaa pää­sy

Museoi­hin on Joen­suu-päi­vä­nä vapaa pää­sy. Poh­jois-Kar­ja­lan museo Hil­mas­sa Kos­ki­ka­tu 5:ssä jat­kuu kieh­to­va juh­la­näyt­te­ly TORI 170, opas­tus alkaa kel­lo 13.

Tai­de­museo Onnis­sa Kirk­ko­ka­tu 23:ssa on opas­tus kel­lo 14. Museon ulko­puo­lel­la, jul­ki­si­vul­la taas herää­vät hen­kiin museon kokoel­mat fan­t­asian­omai­ses­sa NÄKY-video­teok­ses­sa koko vii­kon 18.–25.11. Lue lisää Näky-teok­ses­ta.

Aiheeseen liittyviä uutisia