Kuvassa nainen ja koira, kuva näyteömästä 9 hyvää syytä elää

Toiveikkaita tarinoita ja ihmeellistä ihmemaata

Kaupunginteatterin kevään 2020 ohjelmisto on julkaistu

Joensuun kaupunginteatterin kevätkaudella 2020 on luvassa muun muassa lohdullista tarinaa vakavista teemoista, kurkistuksia ällistyttävään ihmemaahan, nuorten tekemää teatteria nuorille sekä Sofi Oksasen Stalinin lehmät.

Suuren näyttämön kevään ensimmäistä ensi-iltaa vietetään 15.2. näytelmän 9 hyvää syytä elää merkeissä. Se on kertomus suorituskeskeisestä yhteiskunnasta ja odotusten ristiaallokossa poukkoilevista ihmisistä – sekä yhdestä koirasta. Iiris-tiina Varilon ohjaamassa ja Anna Krogeruksen käsikirjoittamassa esityksessä käsitellään vakavia teemoja, kuten syrjäytymistä, yksinäisyyttä ja mielenterveysongelmia, mutta niiden ympärille rakentuva tarina on lohdullinen ja toiveikas.

Polkuja teatteriin -hankkeessa monikulttuurinen nuorten ryhmä valmistaa musiikkiteatteria nuorille. Pieni merenneito on lähes sanaton esitys, jota kuljettaa nuorten ja muusikko Azra Topcun soittama musiikki. Ensi-ilta on pienellä näyttämöllä 8. helmikuuta. Pientä merenneitoa nähdään myös jo loppuunvaratulla kiertueella.

Yleisön toiveesta pienelle näyttämölle ja kiertueohjelmistoon palaa Sofi Oksasen esikoisromaaniin pohjautuva Stalinin lehmät, joka sai näyttämöversion Joensuussa vuonna 2018 Aino Kiven dramatisoimana ja ohjaamana. Uusintaensi-iltaa vietetään 11. maaliskuuta.

Huhtikuun lopulla ensi-iltaan tulee Lewis Carrollin alkuperäisteoksiin pohjautuva koko perheen esitys Liisa ihmemaassa, jonka kaupunginteatterille ohjaa ja dramatisoi teatterin uusi ohjaajakiinnitys Piia Peltola. ”Kun oppii oikein taitavaksi kuvittelijaksi, ei tarvitse enää koskaan pitkästyä”, esityksessä vinkataan.

Vierailuesityksinä kevätkaudella nähdään Red Nose Companyn ja Teatteri Quo Vadiksen yleisömenestys Punainen viiva ja Ulla Tapanisen Lavaammuntaa VI.

Syyskaudella ensi-iltaan tulleet Korjaamo ja Jeppe Niilonpoika jatkavat tammikuun loppuun ja Koko homman pomo maaliskuulle.

Joensuun kaupunginteatteri, Rantakatu 20

Koko ohjelmisto: kaupunginteatteri.jns.fi/ohjelmisto

Aiheeseen liittyviä uutisia