Dystopiaa näyttämöllä

Mitä tapahtuu, kun yksilö tajuaa olevansa täysin eri aaltopituudella kuin ympäröivä yhteiskunta? Mitä tapahtuu, jos sivistys ja taide katoavat maailmasta? Tätä kysytään teatterissa, kun Fahrenheit 451, kotimainen kantaesitys Ray Bradburyn dystooppisen tieteiskirjallisuuden klassikosta saa ensi-iltansa Joensuun kaupunginteatterissa 19. helmikuuta 2022.  Joensuun kaupunginteatterin ja Joensuun ylioppilasteatterin ainutlaatuinen yhteistyötuotanto nähdään kaupunginteatterin pienellä näyttämöllä ja se kuuluu myös kiertueohjelmistoon. Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun Joensuussa esitys…

Mitä tapahtuu, kun yksilö tajuaa olevansa täysin eri aaltopituudella kuin ympäröivä yhteiskunta? Mitä tapahtuu, jos sivistys ja taide katoavat maailmasta? Tätä kysytään teatterissa, kun Fahrenheit 451, kotimainen kantaesitys Ray Bradburyn dystooppisen tieteiskirjallisuuden klassikosta saa ensi-iltansa Joensuun kaupunginteatterissa 19. helmikuuta 2022. 

Joensuun kaupunginteatterin ja Joensuun ylioppilasteatterin ainutlaatuinen yhteistyötuotanto nähdään kaupunginteatterin pienellä näyttämöllä ja se kuuluu myös kiertueohjelmistoon.

Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun Joensuussa esitys valmistetaan alusta loppuun Joensuun kaupunginteatterin ja Joensuun ylioppilasteatterin yhteistyönä. Ohjauksesta vastaa kaupunginteatterin ohjaaja Piia Peltola, joka on kääntänyt ja dramatisoinut tekstin näytelmäksi Bradburyn englanninkielisen romaanin pohjalta. 

Joensuun ylioppilasteatterista mukana ovat Pinja Kuntola, Aino Kyrö, Sampsa Salo, Tuomas Halonen, Emilia Toropainen, Riku Simonen, Kalle Högbacka, Samu Mänttäri, Annika JääskeläinenMiiru Mikkonen ja Mira Keskinen. Osa heistä työskentelee teknisen ja taiteellisen henkilökunnan assistentteina tuotannossa, ja heitä nähdään myös näyttämöllä Joensuun kaupunginteatterin näyttelijöiden Hannes Mikkelssonin, Minni Gråhnin ja Anna Ojanteen rinnalla. 

Lue lisää näytelmästä: www.joensuunteatteri.fi

Aiheeseen liittyviä uutisia