Siltakadun remontti paransi liikenteen sujuvuutta

Joensuun keskustan läntinen sisääntuloväylä on päivitetty 2000-luvun tarpeisiin.

Joensuun keskustan läntinen sisääntuloväylä Siltakatu on nyt päivitetty 2000-luvun tarpeisiin. Kesäkuussa aloitettu rakennushanke valmistui marraskuussa. Aiemmin Siltakadulla oli Länsikadun ja Noljakantien välillä kaksi ajorataa suuntaansa, mutta maantieliikenteen siirryttyä kehätielle tämä hulppea väylä jäi vajaakäytölle. Myöskään erillistä jalankulku- ja pyörätietä ei ollut.

Nyt Siltakadun autoliikenne on Tulliportinkadun puoleisella ajoradalla, joka muutettiin kaksisuuntaiseksi. Yliopistokadun puoleinen ajorata puolestaan on nyt kaksisuuntainen jalankulku- ja pyörätie. Se on osa pyöräilyn pääreittiämme.

Pyöräilyn turvallisuus ja sujuvuus ovat parantuneet oleellisesti.

– Uuden yhteyden myötä keskustaan saapuvien pyöräilijöiden ei tarvitse enää siirtyä pääreitiltä asuinalueiden katuverkolle, missä pyörätiet risteävät katuja tai tonttiliittymiä. Pyöräilyn turvallisuus ja sujuvuus ovat parantuneet oleellisesti, sanoo rakennuttaja Mikko Honkonen.

Uusi reitti parantaa yhteyksiä muun muassa yliopiston kampukselle ja keskustan kouluille, Mehtimäen urheilupuistoon, Urheilutalolle ja taidemuseolle. Kauppatori ja muut keskustan palvelut sekä juna- ja linja-autoasemat Siltakadun itäpäässä ovat myös helpommin saavutettavissa lännen suunnasta saapuville.

Hankkeen yhteydessä rakennettiin myös kiertoliittymä Siltakadun ja Länsikadun risteykseen. Liittymän ulkokehä on kaksisuuntainen pyörätie, joka on samanlainen rakenne kuin Siltakadun toisessa uudessa kiertoliittymässä Koulukadun risteyksessä.

Aiheeseen liittyviä uutisia