Pysähdy, rentoudu ja inspiroidu

Nuori mies hyräilee konsertin päätöskappaletta vielä Carelia-salin narikalla takkia hakiessaan. Moni oli ehkä miettinyt, jaksaako vielä torstai-iltana rankan viikon päätteeksi lähteä mihinkään. Lähtipä kuitenkin, ja konsertin jälkeinen innostunut kuhina todistaa taiteen eheyttävää voimaa. Tämän arjen juhlan jälkeen on kiva puurtaa perjantai töissä ja suunnata viikonlopun viettoon. Mutta mitä perinteinen orkesteri voi tarjota nykyaikana, kun kaikki…

Nuori mies hyräilee konsertin päätöskappaletta vielä Carelia-salin narikalla takkia hakiessaan. Moni oli ehkä miettinyt, jaksaako vielä torstai-iltana rankan viikon päätteeksi lähteä mihinkään. Lähtipä kuitenkin, ja konsertin jälkeinen innostunut kuhina todistaa taiteen eheyttävää voimaa. Tämän arjen juhlan jälkeen on kiva puurtaa perjantai töissä ja suunnata viikonlopun viettoon.

Mutta mitä perinteinen orkesteri voi tarjota nykyaikana, kun kaikki ympärillä on nopeata, digitaalista ja välkkyvää? Juuri sitä, mitä ei muualta meinaa saada: aitoa käsityötä, rauhoittavaa läsnäoloa ja ainutkertaisia kokemuksia, jotka on luotu paikan päällä kuulijoita varten. Orkesterin tehtävä on myös tuoda ihmiset yhteen.

Orkesterimme ja sitä ympäröivä hyvä pöhinä ovat nousseet puheenaiheeksi ympäri Suomen. Olemme kuitenkin vasta pääsemässä vauhtiin. Odotan innolla, että saan toivottaa yhä useamman tervetulleeksi unelmoimaan kanssamme, löytämään uusia maailmoja ja todistetusti virkistymään kulttuurin vaikutuksesta.

Konserttiin tullaan nauttimaan ja ihmettelemään – mitään ei tarvitse ymmärtää etukäteen. Kerron kyllä tarinoita biisien taustoista, mutta saat halutessasi keksiä ihan omat tarinat. Tärkeintä on, että saat pysähtyä, rentoutua ja inspiroitua.

Mutta mitä perinteinen orkesteri voi tarjota nykyaikana, kun kaikki ympärillä on nopeata, digitaalista ja välkkyvää?

Aiheeseen liittyviä uutisia