Orkesterin keväässä yleisötyötä ja liuta konsertteja

Keväällä leikitellään konserttipareilla

On tammikuinen pakkasaamu Pohjois-Karjalassa. Aurinko pilkistää pilviverhon raosta, lumihiutaleiden leijuessa hitaasti maata kohti. Joensuulaisessa pikkukahvilassa käy vipinä, kun pakkasen puraisemat asiakkaat hörppivät kahvikupposiaan ja nautiskelevat uunituoreita vatruskoitaan. Yllättäen huoneen puolelta alkaa kantautua sulosointuja. Mutta hetkinen, tämähän on elävää musiikkia! Joensuun kaupunginorkesterin muusikot ovat jalkautuneet ilahduttamaan kahvilan asiakkaita musiikkihetkellään.

Yleisötyö on osa Joensuun kaupunginorkesterin tärkeimpiä tehtäviä. Orkesterin muusikot vierailevat säännöllisesti muun muassa Joensuun kaupungin museoissa Hilmassa ja Onnissa, palvelutaloissa, kahviloissa, marketeissa, kauppakeskuksissa, toreilla ja kouluilla. Tammikuussa 2022 orkesteri tarjoaa Kulttuurin virran oppilaskonsertteja alueen kouluille.

Kevät täynnä konsertteja

Joensuun kaupunginorkesterin varsinainen kevätkausi sinfoniakonserttien osalta käynnistyy toden teolla tammikuun 27. päivänä Jouset valokeilassa -konsertilla. Kevään konserteissa orkesterin taiteellinen johtaja ja ylikapellimestari Eero Lehtimäki leikittelee konserttipareilla, joissa peräkkäisten konserttien teemat kietoutuvat toisiinsa.

– Ohjelmiston rakenteessa on uusi arkkitehtoninen elementti, jonka kautta voi jäsentää tai valikoida konserttikokonaisuuksia: konserttiparit. Näissä ollaan saman aiheen parissa kaksi peräkkäistä konserttia, joista toisen johtaa vieraileva kapellimestari ja toisen minä. Pareja löytyy keväästä kaksi: ensimmäinen (Klassismin kunnioitus ja Mestarit jalustalla) katsoo arvostaen klassismin aikaan, ja toinen (Vierailuja Pariisissa ja Kesäinen Pariisi) vie matkalle tämänhetkiseen kotikaupunkiini”, Lehtimäki kertoo.

Esityskalenteri verkossa: joensuu.fi/kaupunginorkesteri

Aiheeseen liittyviä uutisia