Nostoja_strategiasta

Millainen Joensuu on vuonna 2021?

Joensuun kaupungin konsernistrategia on valmis

Ilosaari on valmis ja aseman seudun rakentaminen etenee. Tulossa on uudenlaista elämää – palveluja matkailuun, liikkumiseen ja asumiseen. Kaupunki kasvaa ja kehittyy; kehityksen halutaan leviävän koko seudullemme. Millaisin lupauksin ja teoin tähtäämme vuoteen 2012? Kaupunginvaltuusto on hyväksynyt strategian kokouksessaan 25.9. Strategiaa tarkentavat myöhemmin vuoden 2017 aikana laadittavat toimeenpano-ohjelmat.

Rohkeasti uudistuva Joensuu

Joensuu on kasvanut 300–500 asukkaalla vuosittain. Kaksi uutta siltaa, tori, Karhunmäki ja 20 uutta päiväkotia 2010-luvulla kertovat  kehityksestä. Uusi strategia linjaa, mitä halutaan saada aikaan vuoteen 2021 mennessä. Monenlaista ehditään tehdä, yhdessä.

Joensuun strategian laadinnassa on käytetty uudenlaisia menettelytapoja.

Konsulttien sijasta strategian valmistelussa hyödynnettiin kaupungin henkilöstön ja päättäjien laajaa osaamista. Aktiivista otetta ja panostusta on löytynyt hyvin, siitä kiitos konsernin noin 3 000 työntekijälle ja yli 200 päätöksenteossa mukana olevalle.

Uutta on myös taustatiedon hankinnan ja kaupunkilaisten osallistamisen laajuus: päivähoidon asiakaskyselyyn vastasivat vanhemmat, lapsia ja nuoria kuunneltiin kaikissa kaupungin kouluissa tehdyssä hyvinvointikyselyssä ja 98 yhdistystä vastasi järjestökyselyyn.

Kuntalaiskysely toteutettiin niin, että joensuulaisilta saadut näkemykset vastaavat luotettavuudeltaan vaaligallupien tasoa. Kaupunkilaisia tahdottiin kuunnella laajasti ja tasapuolisesti – myös kaupungin palveluihin ja viihtyvyyteen liittyen. Yli 5 000 ihmistä on antanut panoksensa taustatiedon keruuseen.

Nyt strategia kattaa koko kaupunkikonsernin, myös kaupungin pääosin omistamat yritykset. Joensuulaisia saattaa kiinnostaa, kuinka vuokra- ja opiskelija-asuntoja kehitetään tai kuinka jätehuolto hoituu. Yrityksiä kiinnostaa myös, kuinka satama ja pysäköinti toimivat. Kestävästi ja yhdessä tehden saamme hyvin ja hyvää aikaan.

Kaupunginjohtaja chattaa strategiasta 25.10.

Keskiviikkona 25.10. kaupunginjohtaja Kari Karjalainen on mukana verkkochatissa keskustelemassa kaupungin uudesta strategiasta ja sen herättämistä kysymyksistä kaupunkilaisten kanssa. Verkkokeskustelu järjestetään kello 16.15–17.45.

Keskustelu avataan verkkolehden etusivulle osoitteessa www.joensuunuutiset.fi. Osallistua voi nimimerkillä eikä rekisteröitymistä tarvita. Jokainen on tervetullut osallistumaan keskusteluun!

Tutustu kaupungin ja koko kaupunkikonsernin strategiaan:


www.joensuu.fi/strategia

Aiheeseen liittyviä uutisia