Lehtimäki jatkaa kaupunginorkesterin ylikapellimestarina

Orkesterin väki iloitsee yhteistyön jatkosta

Eero Lehtimäki jatkaa Joensuun kaupunginorkesterin ylikapellimestarina ja taiteellisena johtajana vuoden 2022 heinäkuun loppuun asti. Syksyllä 2019 alkanut yhteistyö saa jatkoa, kun sopimuksen jatko-optio otetaan käyttöön.

Lehtimäki on tuonut innovatiivisuudellaan ja rohkealla otteellaan mielenkiintoisia ohjelmakokonaisuuksia, sekä luonut orkesterin toimintaa ajatellen kokonaisvaltaista ajattelua niin yleisön tavoittamiseksi kuin taiteellisen työn kehittämiseksi.

– On ollut uskomattoman hienoa olla kokemassa, miten Joensuussa on muodostunut yhteisö, jossa sekä orkesteri että yleisö ovat läsnä, ja on kunnia saada itse olla siinä mukana. Vaikka nykyiset olosuhteet ovat tuoneet uusia haasteita soitolle, orkesterin taso vaan jatkaa nousemistaan, ja jokainen joensuulainen saa todella olla ylpeä orkesteristaan, sanoo Eero Lehtimäki.

– Orkesterin yhteistyö Eeron kanssa sai hienon alun ja on sujunut todella hyvin heti hänen otettuaan ohjat syyskaudesta 2019. On hienoa ja tärkeää, että juuri Eero jatkaa orkesterin taiteellisena johtajana luomassa jatkumoa tänä poikkeuksellisena aikana, toteaa orkesterin valtuuskunnan puheenjohtaja Petri Vallius.

Lehtimäki: Tällaisina aikoina tarve taiteelle on suurempi kuin koskaan

Tulevaan kauteen suhtaudutaan erityisellä odotuksella, jossa monipuolinen sekä merkittävien sisältöjen uudistaminen saa jatkoa.

– Ennen pandemiaa huomasi, että konserteissa oli alkanut enemmän ja enemmän käydä eri ikäistä yleisöä erilaisista taustoista, ja samaan olemme pyrkineet myös ohjelmiston ja esiintyjien osalta. Odotan kovasti, että pääsemme pandemian väistyessä jatkamaan hienosti alkanutta kehitystä entisestään. Tällaisina aikoina tarve taiteelle on suurempi kuin koskaan, Lehtimäki jatkaa.

Myös kaupunginorkesterin intendentti Marjo Vattulainen iloitsee Lehtimäen jatkosta.

– Olen erittäin tyytyväinen, että Eero jatkaa meidän taiteellisena johtajanamme ja ylikapellimestarinamme! Hänen kanssaan työskentely on erittäin mielekästä ja hedelmällistä koko orkesteritoiminnan näkökulmasta.

Aiheeseen liittyviä uutisia