Maria Karhapää ja Petteri Rantatalo

Kaupunginteatterissa pohjoismainen kevät

Kauden ensimmäinen ensi-ilta on helmikuun 23. päivä

Pohjoismaiset näytelmät valtaavat keväällä kaupunginteatterin näyttämöt. Tulossa on klassikoita ja uudempia tekstejä skandinaavisilta tekijöiltä.

Kauden ensimmäinen ensi-ilta Paavo 1,5 nähdään 23.2. Se on lämmin komedia ennakkoluulojen voittamisesta. Aviopari Jaakko ja Martti saavat tiedon myönteisestä adoptiopäätöksestä. Riemu muuttuu epäuskoksi, kun puolitoistavuotias Paavo onkin 15-vuotias teini. Alkuperäisteksti on ruotsalaisen Michael Drukerin. Ohjaajavieras on Joensuun kaupunginteatterin entinen johtaja Riku Innamaa.

Niin kuin taivaassa on musiikillinen draamakomedia. Se kertoo kuuluisasta kapellimestarista, joka palaa kotiseudulle ja ryhtyy johtamaan kyläkuoroa. Ohjaajana vierailee Johanna Freundlich, mukana esityksessä on joensuulainen Laulutuuli-kuoro. Ensi-ilta on 2.3.

Adalmiinan helmi on Sakari Topeliuksen satuklassikko vuodelta 1856. Teatterinjohtaja Iiristiina Varilon ohjauksessa Adalmiina on tuotu tähän päivään. Hän on hemmoteltu prinsessa, joka helmen menetettyään oppii myötätuntoa ja sydämen viisautta. Ensi-ilta on 4.5.

Joensuun kaupunginteatteri osoitteessa Rantakatu 20. Tietoa lipuista

Kuvassa Maria Karhapää ja Petteri Rantatalo Niin kuin taivaassa -draamakomediassa.

Aiheeseen liittyviä uutisia