Vastaava mestari Jukka Timonen ja toimitusjohtaja Jarmo Ojalainen

Joensuussa rakennetaan ahkerasti 2019

Työn alla on muun muassa päiväkoteja ja kouluja

Joensuun kaupunki investoi rakennuksiin vuonna 2019. Pääpainona on koulujen ja päiväkotien verkoston parantaminen. Vuoden aikana ratkaistaan myös kaksi merkittävää kaavaa.

Sirkkalan koulurakennuksen muuttaminen yläkouluksi aloitetaan vuoden aikana ja Enon ja Uimaharjujen kouluille tehdään tilamuutoksia. Marjalan koulua laajennetaan. Karsikossa aloitetaan uuden alakoulun rakentaminen pääosan työstä keskittyessä vuodelle 2020. Pajakadulle ja Jukolankadulle rakennetaan uudet päiväkodit ja Jukolan alueelle rakennetaan uusi leikkipuisto.

Keskustan valmistuessa rakentamisen painopiste siirtyy Asemanseutuun.

Torilla ja lähialueilla tehdään vielä viimeistelytöitä ja Vapaudenpuiston peruskorjaus alkaa. Keskustan valmistuessa rakentamisen painopiste siirtyy Asemanseutuun. Kesällä tehdään rautatienmyötäinen Asemankaaren tie ja pyörätie sekä alueen puistoja parannetaan. Penttilänrannan III alueen rakentaminen alkaa.

Tavalliseen tapaan kesällä peruskorjataan myös katuja ja puistoja. Erityisesti leikkipaikkojen peruskorjauksiin ja esteettömyyden parantamiseen satsataan. Sinisen virran leikkialue uudistetaan ja Iivolanpuiston leikkipaikka peruskorjataan.

Pataluodon rantaraittia rakennetaan välillä Kiviniementie–Utran saaret ja Tuupovaara saa uuden matonpesupaikan.

Urheilu saa uusia tiloja

Urheilu saa uusia tiloja harjoitusjäähallin valmistuessa Mehtimäellä sekä kilpajäähallin oheistilat. Mehtimäellä alkaa myös palloiluhallin rakentaminen ja Sirkkalan liikuntatilat peruskorjataan.

Opiskelija-asuntoja valmistuu useisiin kohteisiin, muun muassa Penttilänrannan 14-kerroksinen puutalo. Vuoden aikana tulee jakoon 100 omakotitalotonttia erityisesti uusilta asuinalueilta Karhunmäestä ja Multimäestä.

Kauppahallin kohtalo ratkeamassa

Yliopistokampuksen ja Kauppatorin alueen asemakaavat valmistellaan ja hyväksytään vuoden aikana. Kauppatorin asemakaavassa ratkaistaan torin liikerakennusten kohtalo. Kaupunki järjestää kaavahankkeesta yleisötilaisuuden torstaina 31.1. kello 18.00 Carelicumin auditoriossa, osoitteessa Torikatu 21 C.

Kuvassa Penttilänrantaan kohoavan 14-kerroksisen puutalon seiniä tutkailevat vastaava mestari Jukka Timonen ja rakennuttajan, Joensuun Ellin, toimitusjohtaja Jarmo Ojalainen.

Tervetuloa yleisötilaisuuteen kauppatorin alueen kaavahankkeesta


torstaina 31.1. kello 18 Carelicumin auditorioon, osoite Torikatu 21 C
(pääovi Koskikadun puolella on illalla jo kiinni)

Aiheeseen liittyviä uutisia