kaupunginjohtaja Kari Karjalainen

Elämme kovia aikoja

Kovia aikoja on ollut ennenkin, ja aina niistä on selvitty. Joensuulaisilla on erinomainen kyky puhaltaa yhteen tiukan paikan edessä.

Aku Ankassa esiintyi aikoinaan koira, joka toisteli virkettä ”elämme kovia aikoja, ystävä hyvä”. Nämä sanat ovat toistuneet mielessä parin edellisen työvuoden aikana.

Koronakriisi tuntuu tässä vaiheessa jo kaukaiselta muistolta, vaikka ihan vasta sitä mietittiin voiko uimahalleissa olla kiukaat päällä. Venäjän raakalaismainen hyökkäys Ukrainaan aiheutti toipuvaan Eurooppaan uuden kriisin.

Inhimillisen kärsimyksen lisäksi sota ajoi Joensuun logistiseen mottiin, joka meillä näkyy erityisesti Saimaan kanavan liikenteen loppumisena. Kanava on Joensuun väylä merelle ja sen sulkeutumisesta kärsivät monet vientivetoiset yrityksemme.

Tilannetta ei helpota rataverkoston korjausvelka ja lentoliikenteen epäselvä tilanne.

Tuoreimman huolen Joensuulle toi vuodenvaihteessa voimaan tullut hyvinvointialueuudistus. Uudistuksen rahoitusmalli on Pohjois-Karjalalle epäreilu. Perustamalla Siun soten kuuluimme edelläkävijöihin, jotka järjestivät sote-palvelut isommaksi kokonaisuudeksi.

Yleensä edelläkävijöitä palkitaan, mutta tällä kertaa saimme kasvoille märän rätin. Uudistuksen vaikutus Joensuun talouteen on merkittävä, ja valitettavasti miinusmerkkinen.

Kaikesta huolimatta olen optimistinen. Kovia aikoja on ollut ennenkin, ja aina niistä on selvitty. Joensuulaisilla on erinomainen kyky puhaltaa yhteen tiukan paikan edessä. Näin käy myös nyt ja vaikeudet tullaan selättämään.

Joten erinomaista kesää kaikille, nautitaan lämmöstä!

Kari Karjalainen
kaupunginjohtaja

Joensuulaisilla on erinomainen kyky puhaltaa yhteen tiukan paikan edessä.

Aiheeseen liittyviä uutisia