Ylisoutajan sillalla vuoden vilkkain päivä oli Ilosaarirockin sunnuntai 17. heinäkuuta, jolloin silta ylitettiin yli 5020 kertaa.

Keskimäärin siltaa käytettiin 2250 kertaa vuorokaudessa.

Sillan käyttäjissä on noin 35 prosenttia enemmän pyöräilijöitä kuin kävelijöitä. Tosin arkisin pyöräilijöitä on yli 50 prosenttia kävelijöitä enemmän, mikä tarkoittaa sitä, että pyörää käytetään usein koulu- ja työmatkoihin.

Jalankulkijat käyttävät Ylisoutajan siltaa tasaiseen tahtiin, he ylittävät sillan noin tuhat kertaa vuorokaudessa. Tämä kertonee siitä, että Ylisoutajan sillasta on tullut monelle osa säännöllistä lenkkeilyreittiä. Tiedot ovat 1.10.2015–30.9.2016 väliseltä ajalta.

Kahden miljoonan ylittäjän raja saadaan rikki marras–joulukuun vaihteessa, mikäli ylityksiä tulee samaan tahtiin kuin syksyllä 2015. Ylisoutajan sillan miljoonas ylittäjä palkittiin Jopolla yli vuosi sitten.

Kulkijoiden määrät saadaan selville automaattisilla laitteistoilla, jotka on sijoitettu Ylisoutajan sillalle ja Rantakadulle Pötkään. Lisäksi nyt ovat käytössä myös Suvantosillan uudet jalankulun ja pyöräilyn laskurit. Kuka tahansa voi käydä netissä tutustumassa seurantatietoihin osoitteessa www.joensuu.fi/liikennelaskurit.

Pötkän kulkijamäärä on noin kolmanneksen pienempi kuin Ylisoutajan sillalla. Vuoden aikana Rantaraitin kautta kulki liki 530 000 jalankulkijaa ja pyöräilijää.

Mittauspisteiden tiedoilla voi arvioida myös talvipyöräilyn yleisyyttä Joensuussa. Ylisoutajan sillalla talvikuukausien, marras–maaliskuun, pyöräilijämäärät ovat keskimäärin 40 prosenttia kesäkuukausien eli huhti–syyskuun pyöräilijöiden määrästä. Arkipäivinä osuus on suurempi kuin viikonloppuisin. Pötkässä puolestaan talvipyöräilyn osuus on liki 30 prosenttia. Määrät eivät vaihtele yhtä paljon arjen ja viikonlopun välillä kuten Ylisoutajan sillalla.