Täydellinen ”mätsi” johti vakituiseen työsuhteeseen

Evgeniia Barymovan työura lähti käyntiin oppisopimuksen kautta

Polkuja työelämään on monenlaisia. Yhdessä Luotsi Joensuun ensimmäisistä työllistymistarinoista työura lähti käyntiin oppisopimuksen kautta.

Kaksi vuotta sitten tilitoimistoyrittäjä Maarit Vipuveräjä oli menossa postiin, kun hänet houkuteltiin kauppakeskuksen käytävältä sisälle Luotsiin. Maarit oli kyllä miettinyt työntekijän palkkaamista, mutta rekrytointi tuntui kiireiselle yrittäjälle työläältä.

Työnhakija Evgeniia Barymova taas oli juuri hionut ansioluettelonsa kuntoon duuniagentin avustuksella. Hänen tietonsa löytyivät Luotsin työelämän Tinderiksikin kutsutusta ForeAmmatti-järjestelmästä, kun tilitoimistoon lähdettiin etsimään sopivaa työntekijää. Pian otettiinkin jo yhteyttä Riveriaan ja solmittiin oppisopimus. Mitä Maaritille ja Evgeniialle kuuluu tänään?

– Hyvää kuuluu! Valmistuin toukokuussa Liiketalouden ammattitutkintoon taloushallinnosta. Opintojen alussa suomen kieli vaati hieman lisätyötä, mutta sain apua opettajilta ja Maaritilta. Olen vinkannut ystävillekin, että kannattaa hyödyntää oppisopimusta, sillä samalla kun teet töitä, saat myös teoriaopetusta ja lopulta ammattitutkinnon, Evgeniia kertoo.

Karelcom Oy on perinteikäs kirjanpitotoimisto Joensuussa. Yrittäjä on käyttänyt aiemminkin oppisopimusta.

– Teoriaopetuksen laatu oppisopimuksessa näyttää kehittyneen, kertoo Vipuveräjä. Yritykselle perehdyttämisestä maksettava korvaus voisi olla ainakin alussa suurempi. Se varmasti motivoisi yrityksiä käyttämään oppisopimusta enemmän, sillä ohjaus- ja perehdytystyö vaatii aikaa.

Oppisopimus oli kaikkiaan positiivinen kokemus. Saimme sitoutuneen työntekijän ja opintojen kautta myös alan uusinta tietoa. Evgeniia jatkaa meillä vakituisena työntekijänä.

Reilun kahden vuoden aikana Luotsin asiakkaille on löytynyt yli 3 000 omannäköistä polkua muun muassa
kohti työelämää, koulutusta, alanvaihtoa tai yrittäjyyttä. Luotsin yhteydessä palvelee nuorten Ohjaamo, joka tarjoaa
neuvoja työhön, koulutukseen ja arjen asioihin kaikille alle 30-vuotiaille.

Ota yhteyttä Luotsiin:
luotsijoensuu.fi
p. 050 470 6553
[email protected]

Aiheeseen liittyviä uutisia