Silva Metsänäyttely täyttää Laulurinteen 8.–9. syyskuuta

Pääsymaksuton koko perheen tapahtuma ja metsäalan ammattilaisten kohtaamispaikka

Pääsymaksuton koko perheen tapahtuma ja metsäalan ammattilaisten kohtaamispaikka on perinteisesti houkutellut metsään ja luontoon liittyvien teemojen äärelle yli 25 000 kävijää.

Silva Metsänäyttelyyn on tällä kertaa tulossa lähes 200 näytteilleasettajaa, joiden osastoilla voi kuulla muun muassa puukaupan ja metsäkoneiden uusimmista tuulista tai tutustua luonnontuotteisiin ja luontoelämyksiin.

– Ohjelmalavalla, paneelikeskusteluissa ja työnäytöksissä on tarjolla metsäalan ajankohtaista asiaa ja viihdettä sopivassa suhteessa. Metsäalan koulutusorganisaatiot tarjoavat vinkkejä erityisesti nuorille ja alanvaihtoa suunnitteleville. Tukkilaiset tuovat tuulahduksen menneeseen aikaan. Tapahtumassa on mukana myös paikallisia pienyrityksiä tuotteineen, karjalaisia herkkuja unohtamatta, kertoo näyttelyn johtaja Anu Pesonen.

Metsässä on mahdollisuus

Metsäalalla keskustellaan tällä hetkellä esimerkiksi puuhun perustuvista uusista innovaatioista, luonnontuotteiden kasvavasta kysynnästä ja metsän roolista kestävien energialähteiden löytämisessä.

Metsät tarjoavat monipuolisia ura- ja opiskelumahdollisuuksia ja voimaannuttavat harrastus- ja matkailuympäristönä. Silvassa ajankohtaisia aiheita lähestytään vahvalla ammattitaidolla, mutta kansankielisesti – karjalaisella iloisuudella maustettuna.

Tietoa tapahtumasta

Tapahtuma-alue avoinna Laulurinteellä (Linnunlahdentie 1) pe 8.9. klo 10–18 ja la 9.9. klo 9–17.

  • Tapahtuma on maksuton.
  • Näyttelyvieraille on tarjolla maksuttomat parkkipaikat, joille on opastus Linnunlahdentieltä ja Länsikadulta. Alueelle pääsee kätevästi myös pyörällä tai paikallisbussilla.

Viisi vinkkiä metsänäyttelyyn!


1. Kestävä metsätalous
Metsien kestävä käyttö on tällä hetkellä eri tyisen ajankohtainen aihe. Silvassa saat tietoa muun muassa luonnon monimuotoisuuden huomioimisesta. Metsänomistajalle on tarjolla parhaat vinkit ilmastokestävään metsänhoitoon ja hiilensidontaan.

2. Näytökset ja esitykset
Kun haluat nauttia viihdyttävistä esityksistä tai kuunnella ajankohtaista metsäasiaa, ota suunta kohti ohjelmalavaa, jossa voi kuunnella musiikin lisäksi mielenkiintoisia paneelikeskusteluja. Puunveisto- ja käsittelynäytökset sekä vettä pelkäämättömät tukkilaiset viihdyttävät tapahtumapäivien aikana eri osastoilla.

3. Koulutusmahdollisuudet
Joensuussa voi opiskella metsäalan ammattilaiseksi kolmella eri koulutustasolla. Itä-Suomen yliopisto, Karelia-ammattikorkeakoulu ja Riveria kertovat alan koulutuksen uusimmat kuulumiset uusia uria pohtiville.

4. Koneet ja teknologia
Mitäpä olisi metsänäyttely ilman metsäkoneiden mörinää, moottorisahojen pärinää ja sahojen surinaa. Silvasta löydät myös uusien teknologioiden, kuten metsätietojärjestelmien ja metsien kuvantamisen kovimmat osaajat.

5. Virkistys ja vapaa-aika
Metsä on hyvinvoinnin lähde, joten hyvää oloa ja virkistystä voit löytää myös Silvasta. Kontiolahti Outdoorin osastolla tasapainoillaan fatbikella, ja Pokalin Jekku-Jänö innostaa jumppaamaan. Metsäpääkaupunki Joensuun osastolla harjoitellaan frisbeegolfia ja perheen pienimmät pääsevät leikkimään maailman suurimmalla Joensuu-aiheisella liikennematolla.

 

 Artikkeli on tuotettu osana Joensuun kaupungin innovaatiotoiminnan ekosysteemisopimuksen (EAKR) toimintoja, joita osarahoittavat Euroopan unioni sekä Joensuun kaupunki.

Aiheeseen liittyviä uutisia