Muutoksia Waltti- lippu- ja maksujärjestelmässä

Joensuun seudun joukkoliikenteen (JOJO) Waltti­-alue laajenee 7.6.2021.

ELY­-keskuksen Waltti­-lippujen käyttö Pohjois­-Karjalassa loppuu. Joensuun seudun keskeiselle työssäkäyntialueelle tilalle tulevat JOJO Waltti ­-liput. Työssäkäyntialueen ulkopuolella käyttöön tulevat Matkahuollosta ja liikennöitsijältä ostettavat liput.

ELY­-keskuksen Waltti­-lippujen myynti päättyy kokonaan 6.6.2021. Laajenevalla JOJO Waltti -­alueella jäljellä olevia kausilippuja voi käyttää niiden kelpoisuuden ajan elokuun loppuun ja kortilla olevaa arvoa syyskuun loppuun asti.

Jos matkustajan käytössä ei ole Waltti­-liikennettä enää 7.6.2021 alkaen, ELY­-keskus hyvittää Waltti­-matkakortilla olevat käyttämättömät liput ja arvon.

JOJO Waltti-alue 7.6.2021 alkaen

Joensuun seudun joukkoliikenteen (JOJO) Waltti­-alue laajenee 7.6.2021 alkaen Joensuun, Kontiolahden ja Liperin kuntarajoille saakka sekä Joensuusta:

  • Outokumpuun Kuusjärvelle saakka
  • Polvijärven keskustaan
  • Lieksan keskustaan
  • Ilomantsin keskustaan
  • Tohmajärven kautta Kiteen keskustaan.

Joensuusta Ilomantsiin, Lieksaan ja Polvijärvelle JOJO Waltti ­-liput kelpaa­vat kaikissa vuoroissa. Joensuun ja Outokummun välisessä liikenteessä JOJO Waltti -­liput kelpaavat kaikissa Savonlinja Oy:n ajamissa vuoroissa Outokummun Kuusjärvelle saakka.

Joensuusta Tohmajärven kautta Kiteelle, Kesälahdelle ja Savonlinnaan menevissä vuoroissa JOJO Waltti ­-liput kelpaavat Joensuun ja Kiteen keskustan välillä. Joensuusta Liperin tai Hammaslahden kautta Rääkkylään ja Joensuusta Juuan kautta Nurmekseen ja Valtimolle menevissä vuoroissa JOJO Waltti ­-liput kelpaavat Joensuussa, Kontiolahdella ja Liperissä.

Vyöhykerajat ovat pääosin entiset, mutta JOJO-­alueella on pieni muutos siten, että kaikki Selkientien ja Mönnintien pysäkit on siirretty B-­vyöhykkeelle.

ELY-keskuksen Waltti-kortti (oikealla) poistuu käytöstä. Käyttöön jää JOJO Waltti-kortti (vasemmalla).

 

Aiheeseen liittyviä uutisia