Kansalaisopisto 100 vuotta!

Juhlavuosi on täynnä näyttelyitä, tapahtumia ja opistoiltamia. Kevät päätetään kaiken kansan torijuhlaan.

100-vuotissynttäreitä juhliva Joensuun seudun kansalaisopisto on kulkenut värikkään matkan. Tervetuloa juhlimaan kanssamme!

Vapaaopiston taival alkaa vuonna 1920, jolloin kansansivistyksen tarpeet nostivat päätään Joensuussa. Konekirjoituksesta, kaunoluvusta ja voimistelusta  siirryttiin sotavuosien väestönsuojeluopin kautta keskikouluaineisiin ja monipuolisiin taiteen ja tieteen harrastuksiin. Saipa vapaaopistossa taannoin alkunsa myös Joensuun konservatorio ja kaupunginorkesteri.

Vuoden 2006 seutuistumisen myötä Joensuun seudun kansalaisopisto tarjoaa tänä päivänä viiden kunnan alueella 46 000 oppituntia vuodessa. Ainealueita on 12 ja tuntiopettajia 400.

Vapaaopiston taival alkaa vuonna 1920, jolloin kansansivistyksen tarpeet nostivat päätään Joensuussa.

Aloitamme juhlalukuvuoden 2019–2020 Juhlastartilla ke–to 21.8.–22.8. kello 14–19 Opistotalolla (Papinkatu 3). Kumpanakin päivänä ohjelmassa on maksuttomia työpajoja, maistiaisia, näytetunteja ja näytöksiä.

Syksyn tarjonnasta on räätälöity 30 Opisto 100 -teemakurssia ja luentoa, joiden hinnat on lahjapaketoitu huomattavasti edullisemmaksi tai kokonaan maksuttomiksi. Vuosi on täynnä juhlavia näyttelyitä, tapahtumia ja opistoiltamia, ja kevät päätetään kaiken kansan torijuhlaan, jossa päästään nauttimaan esittävien ryhmien näytöksistä.

Kurssitarjonta ja juhlaohjelma löytyvät opinto-oppaasta, joka on jaettu koteihin elokuun alussa. Ilmoittautuminen syksyn ja kevään jatkaville kursseille alkaa torstaina 15.8. kello 9 (liikunnan, tanssin, musiikin, lasten ja nuorten kurssit) ja perjantaina 16.8. kello 9 (kaikki kurssit). Voit ilmoittautua verkossa: www.opistopalvelut.fi tai puhelimitse 013 337 5929. Lämpimästi tervetuloa harrastamaan ja oppimaan!

Juhlastartti 21.8.–22.8.
Katso juhlastartin ohjelma

Tutustu kursseihin ja ilmoittaudu
https://www.opistopalvelut.fi/joensuu/