Joensuun Musiikkitalvi viettää juhlavuotta

Musiikin juhlaa kantaesityksistä toritapahtumaan

Joensuun Musiikkitalvi järjestetään jo 40. kerran! Juhlavuoden festivaali toteutetaan kahdessa osassa. Ensimmäinen konserttikokonaisuus järjestetään 24.–28. helmikuuta. Toinen osuus on kesäkuun 12. päivä, jolloin festivaali jatkuu vielä kahden tapahtuman verran.

Vallitseva koronatilanne on vaikuttanut myös Joensuun Musiikkitalven suunnitelmiin. Suurin osa konserteista nähdään videotallenteina tai suorina verkkolähetyksinä. Linkit tulevat Musiikkitalven verkkosivuille osoitteeseen joensuu.fi/musiikkitalvi. Sivuilla on myös kaikkien konserttien tarkemmat ja päivitetyt tiedot.

– Tahdomme tarjota ihmisille sykähdyttäviä ja toivottavasti myös voimauttavia musiikkielämyksiä, joita voi kuunnella ja seurata turvallisesti kotoa käsin, toteaa Joensuun Musiikkitalven tuottaja Eveliina Pietarinen.

Muutamaan konserttiin myydään lippuja myös paikan päälle, kuitenkin enintään 20 lippua per konsertti voimassa olevien kokoontumisrajoitusten mukaisesti.

Luvassa musiikkielämyksiä kantaesityksistä toritapahtumaan

Juhlavuoden esiintyjäkattaus tarjoaa vaikuttavia musiikkielämyksiä laidasta laitaan.

Mukana ovat jo aikaisemmilta vuosilta tutut yhteistyötahot, Joensuun konservatorio, Jazzkerho-76, Virta Ensemble, Tuomas Pyrhönen, ev.lut. seurakunta, sekä Joensuu Big Band, jonka solistina Musiikkitalven konsertissa esiintyy jazzlaulaja Aili Ikonen. Lisäksi esiintyvät kansanmusiikkiyhtye Frigg, sekä Tellu Turkan luotsaama Sisaruet-kuoro.

Juhlavuoden kunniaksi Joensuun Musiikkitalvi järjestää kesäkuussa koko perheen toritapahtuman. Tapahtuman juontaa Teatteri Traktori, esiintymässä muun muassa JOY-kuoro sekä konservatorion lasten ja nuorten kuoroja.

Musiikkitalvessa kuullaan kaksi kantaesitystä

Musiikkitalvessa kuullaan kaksi kantaesitystä, jotka ovat nähtävillä videotallenteina Joensuun Musiikkitalven nettisivuilla.

Helsinkiläisen säveltäjän Cecilia Damströmin sävellys Nixus op. 75 on nähtävillä 26.–28. helmikuuta. Teoksen esittää Joensuun kaupunginorkesteri ja johtaa Eero Lehtimäki.

Toinen kantaesitys Karelian Suite kuullaan Karjalan tasavallan filharmonian esittämänä. Konsertin johtaa Alexey Nyaga ja se on nähtävillä 28.2.–7.3.

Musiikkitalven järjestää Joensuun kaupunginorkesteri yhdessä paikallisten musiikkitoimijoiden kanssa. Festivaalin taiteellisena johtajana toimii tänä vuonna kapellimestari Eero Lehtimäki.

Musiikkitalven kantaesitykset tarjoaa Big Music for Small Cities -hanke. Hanketta tukee Karelia Cross-Border Cooperation -ohjelma ja sitä rahoittavat Euroopan unioni, Suomi ja Venäjä.

Musiikkitalven ohjelmisto ja linkit konsertteihin


www.joensuu.fi/musiikkitalvi

Aiheeseen liittyviä uutisia