Taiteen perusopetus –laatua harrastuksiin

Taiteen perusopetus on suunnitelmallista, tasolta toiselle etenevää taideopetusta

Musiikki, tanssi, kuvataide, käsityö, teatteri vai sirkus – löytyykö näistä tämän syksyn uusi harrastus?

Syksy tulee, koulut alkaa, mutta entäpä ne lasten harrastukset? Mitä, missä ja milloin? Vaihtoehtoja on yhtä monta kuin kiinnostuksen kohteitakin. Mutta mistä löytyisi se hyvä ja laadukas vaihtoehto?

Joensuussa on noin 3 200 taiteen perusopetuksen oppilasta.

Tällä hetkellä Joensuussa on noin 2 300 taiteen perusopetuksen oppilasta, mutta mukaan mahtuu vielä paljon lisää.

Taiteen perusopetuksen toimijoita Joensuussa ovat Joensuun seudun Kansalaisopisto (kuvataide, käsityö, näyttämötaide, sanataide, sirkus), Joensuun  konservatorio (musiikki), Taito Pohjois-Karjala (käsityö), Joensuun Tanssiopisto ja Cat People Tanssikoulu (tanssi).

Taiteen perusopetus on suunnitelmallista, tasolta toiselle etenevää taideopetusta, jota Joensuussa on tarjolla lapsille, nuorille ja opiskeluikäisille. Joensuun kaupungin uusi taiteen perusopetuksen opetussuunnitelma valmistui keväällä 2018 ja sen myötä saatiin kaikkien toimijoiden opsit samoihin kansiin.

Opetussuunnitelmayhteistyön myötä käynnistyi myös kaikkien taiteenalojen välinen ohjausryhmä, jossa toimintaa suunnitellaan ja koordinoidaan. Ohjausryhmän tavoitteena on kehittää taiteen perusopetuksen toimijoiden välistä yhteistyötä ja viedä taiteidenvälisyyttä eteenpäin.

Taiteen perusopetuksessa panostetaan laatuun. Suunnitelmallinen opetus pyrkii tukemaan oppilaan henkistä kasvua sekä luovuuden kehittymistä. Opinnot voivat olla pohja myös ammattikoulutukseen hakeutumiselle.

Lasten ja nuorten kanssa työskentelevät koulutetut ammattilaiset, pedagogit ja ohjaajat, jotka huolehtivat siitä, että opetuksen taso on hyvä ja tasolta toiselle eteneminen onnistuu sujuvasti. Oppilaiden etenemistä dokumentoidaan ja opinnoista saa todistuksen.

Aiheeseen liittyviä uutisia