Start Me Up -liikeideakilpailu käynnissä

Parhaalle idealle luvassa yli 40 000 euron pääpalkinto

Business Joensuun järjestämä Start Me Up -liikeideakilpailu käynnistyy jälleen. Raadille parhaan idean esitellyt voittaa yli 40 000 euron pääpalkinnon. Lisäksi palkitaan opiskelijoita 9 000 eurolla. Uutena palkintona tänä vuonna on Kiteen kaupungin Kitee-palkinto, joka on arvoltaan 5 000 euroa.

Start Me Up -liikeideakilpailun kautta on etsitty uusia potentiaalisia kasvuyrityksiä Pohjois-Karjalaan jo yli 20 vuotta. Vuosina 2000–2021 kilpailuun on jätetty yhteensä 2630 ideaa, joista moni on edetty menestyväksi liiketoiminnaksi. Tämän vuoden kilpailussa tavoitellaan yli 200:aa ideaa. Business Joensuu oli vuonna 2021 valmentamassa 109 yrityksen käynnistymistä. 

Tämän vuoden kilpailussa tavoitellaan yli 200:aa ideaa.


– Kyseessä on liikeideakilpailu, eli mitään valmista idean suhteen ei tarvitse olla vielä olemassa.  Tarjoamme hienon mahdollisuuden tuoda ideat esiin, ja kaikki osallistuneet saavat kilpailun jälkeen ideaansa sparrausta Business Joensuun asiantuntijoilta, vaikkei palkintosijoille päätyisikään, kertoo kilpailun vetäjä ja Business Joensuun yritysvalmentaja Janne Pakarinen.

– Pohjois-Karjalan alueen lisäksi ideat ympäri Suomea ja kansainvälisesti ovat tervetulleita, Pakarinen jatkaa.

Start Me Up -liikeideakilpailu on tärkeä väylä yrittäjyyttä pohtiville oman liikeidean testaamiseen.

– Globaalit ilmiöt ovat aina vaikuttaneet uusien innovaatioiden syntymiseen, kun pandemian myötä lähes toimialasta riippumatta on nähty toimintatapojen muutoksia tai yrityksissä on raaka-aineen tai komponentin saatavuuspula, toteaa Business Joensuun palvelujohtaja Janita Ylitalo.

– Start Me Up -liikeideakilpailu on tärkeä väylä yrittäjyyttä pohtiville oman liikeidean testaamiseen. Myös jo liiketoimintaa tekeville yrityksille kilpailu tarjoaa hyvän rahoituksen esimerkiksi innovatiiviseen tuotekehitysprojektiin, Ylitalo kertoo.

Pääpalkinto sisältää 30 000 euroa rahaa, isoimpana rahoittajana Joensuun kaupunki, ja 7400 euroa Business Joensuun kumppaneiden asiantuntijapalveluita, sekä vuodeksi Tiedepuiston toimitiloja arvoltaan 5600 euroa. 

Liikeideoita voi jättää 31.3. asti. Voittajat julkistetaan 18.5. 

Lisää aiheesta startmeup.fi

Aiheeseen liittyviä uutisia