Nyt se on varmaa! Hammaslahteen valmistuu uusi koulu

Koulun on määrä avautua oppilaille vuonna 2025

Joensuun kaupunginvaltuusto on vahvistanut, että Hammaslahteen nousee uusi koulu. Hankevalmistelut valmistuvat tämän vuoden aikana, ja koulun olisi määrä avautua oppilaille vuonna 2025.

Vuonna 2018 Hammaslahden koulussa todettiin kosteusvauriosta, joten oppilaat ja opettajat siirrettiin Niittylahden opistolle.  

Tavoitteena on rakentaa moderni ja toimiva koulurakennus. Ensisijaisesti kyseessä on alakoulu, mutta tilasta tehdään monipuolinen ja muuntautuva kokonaisuus erilaisiin tarpeisiin. Perusopetuksen lisäksi koulusta löytyy tilat pien- ja KELPO-luokille.

Uusi koulu on tarkoitus rakentaa vanhan Hammaslahden koulun tilalle, mutta hankesuunnittelun yhteydessä olisi tarkoitus varmistaa koulun tarkempi sijainti, sekä piha-alueen suunnittelu. Myös koulun liikuntasalin sijoittumista tarkastellaan vasta hankesuunnittelun yhteydessä. 

Osallistuminen koulun suunnitteluun

Tämänhetkisen arvion mukaan Hammaslahdessa olisi valmistumisen aikaan 130 oppilasta. Tiloihin on myös ajateltu nuorisotilojen, kirjaston ja Pyhäselän palvelupisteen sijoittamista. 

Koulun suunnitteluun osallistetaan myös paikallisia nuoria, kirjastopalvelut, liikuntatoimi ja muut mahdolliset tilan käyttäjät. Hammaslahden asukkaille on järjestetty myös kysely, jossa he pääsevät esittämään omia tarpeita tiloille.

Kyselyyn pääset vastaamaan verkossa linkistä www.joensuu.fi/hammaslahden-uusi-koulu tai kirjallisesti Pyhäselän palvelupisteellä sekä kirjastolla Hammaslahdessa. Kyselyyn voi vastata 25. helmikuuta saakka.

Kyselyn vastauksia käydään läpi 6.3.2022 klo 18 Pyhäselän yläkoulun ruokalassa järjestettävässä avoimessa työpajassa. Nuorisovaltuusto järjestää nuorille työpajan, jossa käydään heidän toiveitaan koulun suhteen.

Lisätietoa ja linkki kyselyyn:


www.joensuu.fi/hammaslahden-uusi-koulu

Aiheeseen liittyviä uutisia