Miun maun mukaset: Celeste Richman

Nimeni on Celeste Richman, synnyin Filippiineillä ja olen asunut Suomessa, enimmäkseen Joensuussa, yli 25 vuoden ajan. Sitä ennen asuin Kanadassa noin neljä vuotta. Tulin Joensuuhun aviomieheni seuraksi hänen opiskellessaan Joensuun yliopistossa (nykyisessä Itä-Suomen yliopistossa, UEF), mutta päädyinkin tekemään metsätieteiden tohtoriopintoni täällä. Olen opettanut ja tehnyt tutkimusta UEF:iin liittyen yli 20 vuoden ajan, jonka jälkeen olen…

Nimeni on Celeste Richman, synnyin Filippiineillä ja olen asunut Suomessa, enimmäkseen Joensuussa, yli 25 vuoden ajan. Sitä ennen asuin Kanadassa noin neljä vuotta. Tulin Joensuuhun aviomieheni seuraksi hänen opiskellessaan Joensuun yliopistossa (nykyisessä Itä-Suomen yliopistossa, UEF), mutta päädyinkin tekemään metsätieteiden tohtoriopintoni täällä. Olen opettanut ja tehnyt tutkimusta UEF:iin liittyen yli 20 vuoden ajan, jonka jälkeen olen työskennellyt vapaaehtoisten koordinaattorina niin maahanmuuttajille kuin paikallisillekin.

Nautin paljon pohjoiskarjalaisesta luonnosta ja yksi mielipaikkojani on vuodenajasta riippumatta Utransaari. Kulttuuririennoista käyn mielelläni pohjoiskarjalaisten museoiden näyttelyissä, kaupunginkirjastossa sekä kaikissa mahdollisissa konserteissa – olivatpa ne sitten sooloesityksiä kirjastolla tai kaupunginorkesterin esityksiä Carelia-salissa. Käyn myös mielelläni näyteikkunaostoksilla kirpputoreilla ja käytettyjen tavaroiden kaupoissa, etsiskellen aarteita lahjoja varten.

Celeste Richmanin suositteet:

18.11.2021.–9.1.2022
Tonttujen rakennuspuuhat
Pohjois-Karjalan museo Hilma, Koskikatu 5
pohjoiskarjalanmuseo.fi

9.–22.12.2021
Joensuun Joulutori kauppatorilla
Kauppatori
joensuunvirta.fi/joulutori

15.12.2021
Jouluyönä-konsertti
Joensuun kirkko, Papinkatu 1

16.12.2021
Joensuun ortodoksisen mieskuoron joulukonsertti
Joensuun ortodoksinen seurakunta, Kirkkokatu 32

3.2.2022
Joensuun kaupunginorkesteri: Klassismin kunnioitus
Carelia-sali, Yliopistonkatu 2
joensuu.fi/kaupunginorkesteri

Aiheeseen liittyviä uutisia