Luotsin työllisyyspalvelut monipuolistuvat

Joensuulaisille kehitetään räätälöityjä palveluja työllistymisen tueksi palvelumuotoilun keinoin.

Joensuun työllisyyspalvelujen Luotsin palvelujen ytimessä on duuniagenttien tarjoama henkilökohtainen valmennus. Joensuun keskustassa sijaitseva Luotsi tarjoaa viikoittain kaikille avoimia tapahtumia yhteistyössä muun muassa oppilaitosten opintoohjaajien, henkilöstöpalveluyritysten ja rekrytoivien yritysten kanssa. Luotsin kautta pääsee matalalla kynnyksellä asiantuntijoiden juttusille, jos vaikka opinnot tai yrittäjyys kiinnostavat. Joka viikko Luotsissa pääsee myös työhaastatteluun vaihtuvien yritysten kanssa.

Luotsi tarjoaa asiakkailleen myös muita, erilaisiin elämäntilanteisiin sopivia maksuttomia palveluja, joita kehitetään jatkuvasti kaupunkilaisten tarpeiden pohjalta. Palvelut ovat työllistymistä edistäviä, työllisyyttä ylläpitäviä ja työttömyyttä ennaltaehkäiseviä palveluita.

Luotsin palvelukokonaisuudesta vastaavat palvelukoordinaattorit Katja Kanninen ja Hilkka Mäkinen kehittävät jatkuvasti uusia palveluja eri kohderyhmille palvelumuotoilun keinoin. Palvelumuotoilulla pyritään kehittämään joensuulaisille työllisyyspalveluita, joista on oikeasti hyötyä ja joille on olemassa todellinen tarve.

– Toiveissa on saada jatkossa kaupunkilaiset tiiviimmin mukaan palvelujen suunnitteluun, Mäkinen ja Kanninen kertovat.

Murroksessa oleva työelämä, tämänhetkinen yleinen työllisyysnäkymien epävarmuus ja työnhaun kasvaneet vaatimukset haastavat joensuulaisiakin pohtimaan oman osaamisensa markkinointia ja uusien työnhakukanavien haltuunottoa. Yksi tarvitsee apua työnhakuasiakirjojen laatimiseen tai LinkedIn:in haltuunottoon, toisen työllistymistä vaikeuttaa akuutti henkilökohtainen kriisi ja kolmannella on edessä alanvaihto pitkän työuran jälkeen. Joku voi tarvita taloudellista tukea uudelle työpaikalle kulkemisessa tai siistejä vaatteita työhaastatteluun.

Luotsin kautta järjestyvät myös tulkkauspalvelut niin kielimuurin kuin neuropsykologisten haasteiden ratkaisemiseksi. Koronan käynnistämän digiloikan myötä Luotsi on panostanut myös etäpalvelujen kehittämiseen. Asiakkaalle sopivimmat palvelut selvitetään aina ensin oman duuniagentin kanssa.

Työllisyyspalvelupiste Luotsi
Kauppakeskus Centrum, Kauppakatu 29.

luotsijoensuu.fi

Aiheeseen liittyviä uutisia