Linja-­autoissa yli 90 prosenttia käyttää maskia

Jojo keräsi matkustajien kokemuksia korona-ajan joukkoliikenteestä

Joensuun seudun joukkoliikenne Jojo keräsi tietoa matkustajien kokemuksista korona-ajan julkisesta liikenteestä tammikuussa. Haluttiin tietoa siitä, kuinka JOJO-alueen busseissa matkustamisesta saisi matkustajien mielestä turvallisempaa.

Matkustajilta saatiin kyselyyn reilut 350 vastausta ja kuljettajilta 21. Matkustajia haastateltiin myös pysäkeillä. Vastaajista 92 prosenttia kertoi käyttävänsä bussissa maskia ja 73 prosenttia käyttää maskia myös pysäkillä. Yli puolella vastaajista matkustaminen on pysynyt koronan aikana ennallaan. Matkustamista on vähentänyt vastaajista vajaa kolmannes.

– Yhteenvetona voi todeta, että turvavälejä pidetään hyvin tilanteen salliessa, maskien käyttö on lisääntynyt kyselyn tekoaikaan, käsidesiä on hyvin käytettävissä busseissa eikä kukaan tule viereen istumaan, jos tilaa on muualla. Kanssamatkustajat ovat käyttäytyneet korona-aikana hyvin, summaa vastauksia joukkoliikennelogistikko Marja-Leena Inkinen-Remes.

Toisaalta osa vastaajista oli sitä mieltä, että maskeja pitäisi käyttää enemmän ja turvaväleistä pitäisi pitää mahdollisuuksien mukaan paremmin huolta. Lisäksi toivottiin lisäkalustoa ruuhkaisimmille vuoroille.

Joensuun seudun joukkoliikenne hyödyntää kyselyssä saatuja tuloksia ja vastauksia toimintansa kehittämisessä.

Aiheeseen liittyviä uutisia