Lyseon lukio

Joensuun lyseon lukio ja aikuislukio Tiedepuistolle

Lyseon henki muuttaa mukana

Joensuun lyseon lukio ja aikuislukio muuttavat Koskikadulta Tiedepuistolle kouluille varta vasten remontoituihin tiloihin. Opetus alkaa uusissa tiloissa tammikuussa.

Uusien tilojen viihtyisyyteen, akustiikkaan ja monikäyttöisyyteen on kiinnitetty erityistä huomiota. Opiskelijoilla on muun muassa rauhallisia soppia, joihin voi vetäytyä tekemään läksyjä tai joihin voi hajaantua pienryhmiksi.

Hulppea Joensuu-sali on monikäyttöisyydessään toiminnallinen keskipiste – tilassa järjestetään lyseolaisten tapahtumia, ylioppilaskirjoituksia ja muina aikoina se on opiskelijoiden viihtyisä oleskelutila.

Opiskelijat, huoltajat ja henkilökunta vaikuttaneet suunnitteluun

– Opiskelijat, huoltajat ja henkilökunta ovat olleet mukana ideoimassa toimintaa ja tiloja. Heiltä on saatu arvokkaita mielipiteitä ja opettajat ovat olleet tärkeimpiä asiantuntijoita opetusteknologiaa ja laboratoriovarustusta suunniteltaessa, kertoo Joensuun lyseon lukion rehtori Jarkko Rieppo.

Tiedepuistolla mahdollisuus aivan uudenlaiseen yhteistyöhön

Tiedepuisto on yrityselämän koti, jossa toimii yrityksiä, oppilaitoksia ja julkishallintoa. Lyseon lukio ja Aikuislukio pyrkivät löytämään yritysten kanssa yhteistyömalleja, jotka hyödyttävät molempia osapuolia.

– Muutto Tiedepuistolle tukee erinomaisesti ensi syksynä voimaanastuvan lukion uuden opetussuunnitelman painotuksia työelämä- ja korkeakouluyhteistyön lisäämiseksi, kertoo Rieppo.

Suunnitteilla yhteistyötä yritysten kanssa

Lyseon lukiolla on jo suunnitteilla yhteistyötä Itä-Suomen yliopiston tietojenkäsittelytieteen laitoksen, Business Joensuun ja eri koulutusorganisaatioiden yrittäjyysopinnot yhdistävän SPARK Joensuun kanssa.

Tiedepuistolla toimivien yritysten kanssa pyritään löytämään yhteistyömalleja, jotka hyödyttävät molempia osapuolia.

Lyseon lukiossa on 500 opiskelijaa ja ilta-aikaan toimivassa Aikuislukiossa 250. Opettajia on yhteensä reilut 50.

Nykyinen vuonna 1956 valmistunut, suojeltu koulurakennus Koskikadulla on tullut käyttöikänsä päähän. Se olisi ollut niin mittavan remontin tarpeessa, että koulujen siirto muualle tuli ajankohtaiseksi.

Aiheeseen liittyviä uutisia