Sinkkolan kotieläinpiha Joensuun Noljakassa avautuu maanantaina 16.5. ja on avoinna 31.8. saakka.

Piha on avoinna vierailijoille tiistaista sunnuntaihin kello 9–17. Maanantai on eläinten lepopäivä ja suursiivouspäivä. Kesäkahvio palvelee normaalisti kotieläinpihan aukioloaikoina, tapahtumien aikana sekä teatteriesitysten väliajalla.

Sinkkolan kahviossa voi nauttia päiväkahvit ja jäätelöt tai ostaa Sinkkolan t-paitoja ja -kasseja. Pihaan voi tulla myös piknik-retkelle omien eväiden kanssa. Uuden kujanteen levähdyspaikoilta voi seurata eläinten touhuja laitumilla.

Kotieläinpihassa asustelevat ennestään tutut maatilan eläinlajit: lampaat, kanat, kukko, kanit, possut, naudat sekä kilit.

Pihassa vieraillessa voi ihastella eläinten elämää, kiertää Eetun pihaseikkailun tai vaikka askarrella Sinkkola-pajassa. Paja on avoinna arkisin pihan auki ollessa. Sinkkola-pajassa voi askarrella muiston vierailusta. Askartelussa käytetään paljon kierrätys- ja luonnonmateriaaleja. Pihassa voi tutustua myös kotikierrätykseen. Kahvion porstuassa on pienimuotoinen kierrätyspiste ja ohjeet, miten kotonakin kierrätys onnistuu.

Kesä 2015 oli kotieläinpihassa huoltokesä. Pihassa tehtiin erilaisia korjaustöitä. Näkyvimmät korjaukset ovat navetan uusi hirsiseinä sekä 650 metriä uutta pisteaitaa. Molemmat kunnostustyöt on tehty perinteisin menetelmin. Hirsiseinä rakennettiin paikanpäällä, pääasiassa käsityönä. Pisteaita on myös tehty perinteisellä menetelmällä. Aidasta ei löydy naulan naulaa, eikä yhtään rautalankaa.

Sinkkolan päiväkoti on valmistunut ja sisääntulotie, Pesolantie, on uusittu ja lisätty parkkitilaan. Noljakan koulun suunnasta rakennettiin uusi kujanne, jota pitkin saapuessa voi Sinkkolan pihapiirin nähdä uudesta tulosuunnasta. Uusi kujanne mahdollistaa, helpommin pysäköinnin Noljakan koulun piha-alueelle, joka on kesäajan Sinkkolan pysäköintialueena. Koululta päin tultaessa matka kotieläinpihaan on yhtä lyhyt kuin Pesolantielle pysäköitäessä.

Kesän 2016 aikana pihassa järjestetään päiväleirejä, tapahtumia ja teemapäiviä, talutusratsastusta yms., joista saa lisätietoa Sinkkolan nettisivuilta sekä facebookista Sinkkolan kotieläinpiha.

Kokoperheen teatteria pääsee myös seuraamaan, kesän näytöksenä nähdään Teatteri Traktorin tuottamana Kolme iloista rosvoa.