Kuljetukset tapahtuvat kolmena päivänä viikossa – alueesta riippuen maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin tai tiistaisin, torstaisin ja lauantaisin. Aiemmin ateriat on toimitettu asiakkaille kuumina joka arkipäivä, sen sijaan viikonloppuisin ja arkipyhinä ateriat on viety jäähdytettyinä. Uudistukseen kuuluu myös se, että kotipalveluaterioiden valmistus siirtyy takaisin Siilaiselle.

Merkittävin syy muutokseen on ateriaturvallisuus.

Pitkällä kuljetusreitillä lämpimät ateriat ehtivät jäähtyä. Uudistuksen myötä ateriat päätyvät kylmäautosta asiakkaan jääkaappiin, joten lämpötilariskejä ei ole. Mikäli asiakas pystyy kuumentamaan aterian itse, muutos tuo vapautta päättää ruokailun ajankohdan. Aterioiden säilyvyyttä on testattu aluksi laboratoriossa.
Päivästä riippuen asiakkaille kuljetetaan 300–500 jäähdytettyä ateriaa päivässä.

Kuvassa Siilaisen keittiön ruokapalvelutyöntekijä Niina Bragge esittelee malliaterioita.