Joensuun Musiikkitalvi 23.-26.2.2017 – Suomi! Suomi!

Joensuun Musiikkitalvessa joensuulaiset musiikkitoimijat tuottavat yhdessä nelipäiväisen tapahtuman, josta musiikinystäville löytyy valloittavia elämyksiä moneen lähtöön. Vuoden 2017 Joensuun Musiikkitalvi kannustaa sata vuotiasta Suomea teemallaan Suomi! Suomi! Neljän päivän aikana konserteissa soi suomalainen musiikki klassisesta jazziin ja iskelmästä sinfoniaan. Tapahtumapaikkoina ovat Carelia-sali, Teatteriravintola, Carelicum, konservatorion sali sekä Sokos Hotel Kimmel. Tervetuloa mukaan juhlimaan!

Osa Suomi 100 ohjelmaa – yhteistyössä on voimaa

Vuoden 2017 Joensuun Musiikkitalvi on osa Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden ohjelmaa. Vankka yhteistyö, jolla musiikkitalvi kootaan, on loistoesimerkki juhlavuoden YHDESSÄ-teeman toteutumisesta. Tapahtuman järjestävät Joensuun kaupunginorkesteri, oopperayhdistys, konservatorio ja evankelisluterilainen seurakunta sekä Jazzkerho-76, Virta Ensemble ja Karelia AMK. Mukana tapahtumaa mahdollistamassa ovat myös muun muassa Joensuun kaupunginteatteri, Laulutuuli-kuoro sekä suuri joukko Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymän opiskelijoita.

Torstai 23.2.

Musiikkitalven avaa Carelia-salissa torstaina 23.3. kello 19 kaupunginorkesterin konsertti Itsenäinen Suomi 0…100. Atso Almilan johtamana soi musiikkia Sibeliuksen vuoden 1917 sävelistä Almilan viimeisimmän sinfonian kantaesitykseen. Viulusolistina Sibeliuksen Humoreskeissa taituroi professori Réka Szilvay.

Musiikkitalveen erottamattomana osana kuuluvat iltaklubit. Torstaina tapahtuman klubiosuuden aloittaa konservatorion ja Karelia ammattikorkeakoulun musiikinopiskelijoiden timanttinen Rytmirajoilla-ilta Kimmelissä kello 18. Kattavan livemusiikki-illan ohjelma on musiikillinen runsaudensarvi popista rokkiin ja jazzista jenkkaan.

Perjantai 24.1.

Perjantaina kello 12 Carelicumin aulassa kaikuu suomalaista ja vähän muutakin musiikkia konservatorion oppilaiden ja opiskelijoiden tarjoilemana.

Carelia-salin kello 19 täyttävät Sinivalkoiset sävelmät. Oopperayhdistyksen tuottamassa konsertissa kuullaan rakastetuimpia iskelmiä sadan vuoden ajalta Heidi Pakarisen, Juha Kotilaisen ja Timo Turusen tulkitsemina. Mukana on iskelmiä eri vuosikymmeniltä Heikki ja Pia Kahilan suosituimpia iskelmiä käsittelevästä tutkimuksesta. Tunnelman viimeistelevät Laulutuuli-kuoro ja Sinivalkoiset sävelmät –yhtye. Juonnoista vastaa TV:stä tuttu Jussi-Pekka Rantanen.

Teatteriravintolan lasiterassilla Jazz-klubilla tunnelmasta vastaa kello 21.30 Zander. Vuonna 2010 perustetun Zanderin, eli kosketinsoittaja Joonas Haaviston, basisti Juho Kivivuoren ja rumpali Tuomas Timosen ilmaisu on muovautunut perinteisestä, akustisesta jazztriosta kohti sähköisempää sävelkieltä. Luovuus ja energisyys yhdistyvät kekseliäällä ja omaleimaisella tavalla, jossa jokaisen muusikon oma persoonallisuus näkyy ja kuuluu.

Lauantai 25.2.

Lauantai käynnistyy kello 12 Carelicumin aulassa konservatorion opiskelijoiden musiikkituokion parissa.

Lauantaina musiikintäyteistä päivää jatkaa konservatorion salissa kello 14 huuliharppukvartetti Sväng. Eero Turkka, Eero Grundström, Jouko Kyhälä ja Pasi Leino eivät genrerajoja kumartele. Ohjelmistossa voi kuulla vaikutteita niin skandinaavisesta kansanmusiikista ja balkanilta, kuin klassisesta musiikista tai bluesista.

Illalla siirrytään jazz-iskelmän pariin, kun Carelia-salin lavalle kello 19 nousee Suomen valovoimaisimpiin lukeutuva jazzlaulaja Aili Ikonen yhtyeineen. He esittävät ohjelmistoa tuoreelta Laulan-levyltä, jota ovat inspiroineet niin suomalainen jazz-iskelmäperinne kuin amerikkalaiset jazzklassikot.

Illan päätteeksi Klassista!-klubi vie Hotelli Kämpin tunnelmiin 1920-luvulle Teatteriravintolan lasiterassilla kello 21.30. Virta Ensemblen ja ystävien kanssa tunnelmaa on luomassa Joensuun kaupunginteatteri. Luvassa on unohtumaton ilta 1900-luvun alun musiikin sekä taiteilijaseurueen parissa. Illan hovimestarina toimii Seppo Timonen. Estradilla ovat musisoimassa muun muassa Sanna Heikkinen, Hanna Susitaival, Otto Korhonen sekä ihastuttavat Duo Seriöösön leidit Katri Hänninen ja Eeva Vesamäki.

Sunnuntai 26.2.

Joensuun evankelisluterilaisessa kirkossa kello 14 kuullaan Harvinaisia sävelhelmiä sopraano Rebekka Suninen-Järviluodon sekä urkujen ja pianon äärellä taituroivan Tuomas Pyrhösen tulkitsemina. Kirkkokonsertissa kaikuvat muun muassa Joonas Kokkosen, Erkki Melartinin ja Oskar Merikannon yleisölle vähemmän tunnetuksi jääneet sävelmät.

Sunnuntaina kello 18 Musiikkitalven päättää konservatorion orkestereiden konsertti Metsän tarina. Esiintymässä ovat Nuorisopuhallinorkesteri, Orkesteri X ja Konservatorion sinfoniaorkesteri, jonka solisteina ovat sopraano Sofia Soininen ja tenori Risto Piirainen. Konsertin alkupuolella kaikuu 11–16-vuotiaiden nuorten esittäminä uusi kotimainen puhallinmusiikki ja tutut kansanmusiikkimelodiat uusin sovituksin. Sinfoniaorkesterin ohjelmassa on sovitus Panu Aaltion säveltämästä kansainvälisesti palkitusta musiikista elokuvaan Metsän tarina. Ohjelman täydentävät Sibeliuksen ja Merikannon laulusävelmät.

Liput ennakkoon Carelicum palveluista (Koskikatu 5) tai TicketMasterilta (www.ticketmaster.fi). Lipunmyynti konserttipaikoilla kuhunkin konserttiin alkaen tuntia ennen konserttia.

HUOM! Perjantaina ja lauantaina Pohjolan Matka tarjoaa maksuttoman kuljetuksen Carelia-salin konsertista klubille Teatteriravintolaan.

 

Joensuun Musiikkitalvi Pop Up Iso Myyssä torstaina 23.2.

Avajaispäivänä torstaina 23.2. Iso Myyssä on tarjolla pieniä musiikkihetkiä ja taiteilijahaastatteluja tasatunnein. Myynnissä on myös lippuja osaan Musiikkitalven konserteista ja Pop up –tarjouksia.

Päivän ohjelma:
klo 12 Virta Ensemble, Marjo Vattulainen
klo 13 Joensuun konservatorio, Anna-Maija Kekki
klo 14 Joensuun kaupunginorkesteri, Kristiina Penttinen ja Atso Almila
klo 15 Jazzkerho -76, Jari Hytti ja Zander
klo 16 Joensuun oopperayhdistys, Eila Yrjölä ja Juha Kotilainen

Lue lisää:
www.joensuu.fi/musiikkitalvi